Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής (ΘΕΜΑ 104,6): Eτοιμαζόμαστε για άνοιγμα μετά το Πάσχα - Εκ περιτροπής εργασία αν χρειαστεί

Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής (ΘΕΜΑ 104,6): Eτοιμαζόμαστε για άνοιγμα μετά το Πάσχα - Εκ περιτροπής εργασία αν χρειαστεί

«Αν οι 100 καρέκλες γίνουν εξαιτίας των μέτρων 50, θα χρειαζόμαστε προφανώς πολύ λιγότερο προσωπικό»

estiasi
Καμία έκπληξη δεν φαίνεται να προκάλεσε στους επιχειρηματίες της εστίασης η εκτίμηση του Πρωθυπουργού από βήματος Βουλής ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης, δήλωνε νωρίτερα: «Η εκτίμησή μας είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα». Προβλήματα αναφορικά με τους τουρίστες από το εξωτερικό βλέπει ο Πρόεδρος των Εστιατόρων Αττικής ότι θα υπάρξουν και φέτος, γεγονός που εκτιμά ότι θα πιέσει ιδίως τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στο κέντρο και τις τουριστικές γειτονιές της Αθήνας. «Τα καταστήματα που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο θα έχουν μια σχετική κίνηση», σημειώνει και επισημαίνει: «Η μείωση του κύκλου εργασιών στον κλάδο της εστίασης το 2020 σε σχέση με το 2019 έφτασε το 37,7%». «Τα κεφάλαια επανεκκίνησης που ανακοινώθηκαν θα πρέπει να μοιραστούν σε όλους τους επιχειρηματίες της εστίασης», τονίζει ο κ. Δαβερώνης. Δεν μιλάμε για τις επιχειρήσεις που προσφέρουν take away και delivery αλλά για τις επιχειρήσεις που έμειναν εντελώς κλειστές, εξηγεί. Ενώ εμφανίστηκε σαφώς προβληματισμένος σχετικά με τους περιορισμούς που μπορεί να συνοδεύουν το πακέτο ΕΣΠΑ από το οποίο προκύπτουν τα 330 εκατομμύρια στήριξης του κλάδου.

Εκ περιτροπής εργασία για να σωθούν θέσεις εργασίας

Ερωτηθείς σχετικά με το μείζον ζήτημα των θέσεων εργασίας, ο Πρόεδρος των Εστιατόρων Αττικής υπογραμμίζει ότι πάγιο αίτημα του κλάδου είναι η επιδότηση της εργασίας, αφού τα «534 ευρώ είναι πολύ λίγα». Κανείς δεν θέλει να κλείσει η εστίαση και να χαθούν οι θέσεις των 350.000 εργαζομένων στον κλάδο δηλώνει βεβαιώνοντας ότι «κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε τους συνεργάτες μας δίπλα μας». Όπως όμως προειδοποιεί ο κ. Δαβερώνης: «Αν οι 100 καρέκλες γίνουν εξαιτίας των μέτρων 50, θα χρειαζόμαστε προφανώς πολύ λιγότερο προσωπικό. Θα αναγκαστούμε να δώσουμε λύση με την εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας».

Υπάρχει λύση για το πρόβλημα με την έλλειψη εξωτερικών χώρων που αφορά στην πλειονότητα των επιχειρήσεων εστίασης – εξηγεί τέλος ο Πρόεδρος της ΕΕΕΣΑ και αυτή είναι η έγκριση της χρηματοδότησης για τοποθέτηση αποστειρωτών αέρα, που θα επιτρέψει την χρήση και των εσωτερικών χώρων. Ο κλάδος την προωθεί συστηματικά στην κυβέρνηση αλλά δεν έχει ληφθεί έγκριση από τους λοιμωξιολόγους ακόμη, καταλήγει.




Ειδήσεις σήμερα 

Ραντεβού για εμβολιασμό: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69

Μακελειό στο Λος Άντζελες: 4 νεκροί μεταξύ τους και ένα παιδί – Τραυματίας στο νοσοκομείο ο δράστης - Δείτε βίντεο

Φάουτσι: «Η χώρα ενδέχεται να μη χρειαστεί το εμβόλιο της AstraZeneca»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης