Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, λόγω έργων - Πού διακόπτεται η κυκλοφορία

Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, λόγω έργων - Πού διακόπτεται η κυκλοφορία

Σε ποιους δρόμους της Αθήνας οι οδηγοί θα συναντήσουν κίνηση τώρα - Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και νέες προτεινόμενες διαδρομές - Ένα εμβληματικό έργο, το οποίο αλλάζει το παραλιακό μέτωπο, βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του

faliro_erga
Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ι. Φιξ, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αιόλου έως τη συμβολή της με την παλαιά λεωφόρο Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου από τις 11:00  και για 30 ημέρες, λόγω εργασιών ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Μποτιλιαρισμένη είναι από νωρίς το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα η λεωφόρος Ποσειδώνος στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, λόγω των προγραμματισμένων έργων.

Συγκεκριμένα, μποτιλιάρισμα τώρα καταγράφεται στην Παραλιακή από το το ύψος του Μοσχάτου έως το Δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα προς Γλυφάδα και στην κατηφόρα της Κατεχάκη (Ελ. Βενιζέλου) από Καρέα προς Ηλιούπολη, λόγω έργων.
kinisi_erga_delta_falirou_eurokinissi



Η δεύτερη φάση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μοσχάτο και την Καλλιθέα προκαλεί αυξημένη κίνηση στην περιοχή, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Η β' φάση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα των επόμενων ετών, με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ.

Κλείσιμο
Η Περιφέρεια Αττικής έχει γνωστοποιήσει ότι το έργο θα παραδοθεί τον Μάιο του 2021 (έναντι Ιανουαρίου).
delta_falirou


Κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί και στο καθοδικό ρεύμα επί της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Μοσχάτου.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και επί της λεωφόρου Μεσογείων, στη συμβολή της με την Κατεχάκη. 

LIVE η κίνηση στους δρόμους ΕΔΩ

Δείτε εικόνα της κίνησης τώρα από την περιοχή, μέσω του χάρτη της Google
botiliarisma_delta_falirou_tora




Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ζητά την κατανόηση των οδηγών και απευθύνει έκκληση να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση για τις παρακαμπτήριες οδούς για τη διευκόλυνσή τους.

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μειώνεται το όριο ταχύτητας από τα 80 στα 70 χιλιόμετρα την ώρα στο τμήμα της Λ. Βουλιαγμένης από τη Λ. Αλίμου έως την Ποσειδώνος.

Κατά τη διάρκεια της  διακοπής κυκλοφορίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου,  η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τα εξής εναλλακτικά δρομολόγια:

Τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Π. Φαλήρου, με κατεύθυνση προς την Παλαιά Λ. Ποσειδώνος θα εκτρέπονται στο ύψος της οδού Αιόλου - δεξιά Ζησιμοπούλου – δεξιά Καλυψούς - αριστερά Λ. Αμφιθέας - Λάμπρου Κατσώνη – Επαμεινώνδα, ή εναλλακτικά θα εκτρέπονται στο ύψος της οδού Πλειάδων - Αιόλου - δεξιά Ζησιμοπούλου – δεξιά Καλυψούς - αριστερά Λ. Αμφιθέας - Λάμπρου Κατσώνη - Επαμεινώνδα.

Τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Λ. Ποσειδώνος, με κατεύθυνση προς το οδικό δίκτυο του Δήμου Π. Φαλήρου – Γλυφάδας θα κινούνται αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα – Λ. Κατσώνη - Λ. Αμφιθέας – δεξιά Άρεως – δεξιά Ναϊάδων.

Τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Λ. Ποσειδώνος, με κατεύθυνση προς το οδικό δίκτυο του Δήμου Αθηναίων – Ν. Σμύρνης θα κινούνται αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα – Λ. Κατσώνη – δεξιά Ταγμ. Πλέσσα – αριστερά Δοϊράνης - δεξιά Σπάρτης – δεξιά Ν. Πλαστήρα – δεξιά Μεγ. Αλεξάνδρου – Λ. Συγγρού.

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, έχει διακοπεί  η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λ. Αθηνών-Σουνίου , στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων στη Βάρκιζα, σε συνολικό μήκος 900 μέτρων.
kinisi_delta_falirou


Η κυκλοφορία των κινούμενων προς Σούνιο οχημάτων, πραγματοποιείται μέσω της διαδρομής: 

Αριστερά κόμβος Λ. Αθηνών-Σουνίου - Βασ. Κωνσταντίνου, δεξιά Βάκχου, δεξιά Λ. Αναγυρούντος, δεξιά Λ. Ευελπίδων (πρώην Λ. Βάρης-Κορωπίου), δεξιά Λ. Αγίας Μαρίνας, συνέχεια Λ. Αγίας Μαρίνας έως τη συμβολή της με τη Λ. Αθηνών-Σουνίου μέσω του κόμβου  Λ. Αθηνών-Σουνίου – Λ. Αγίας Μαρίνας-Κορωπίου.

Η κυκλοφορία των κινούμενων προς Αθήνα οχημάτων, πραγματοποιείται μέσω της διαδρομής: Δεξιά κόμβος Λ. Αθηνών-Σουνίου – Λ. Αγίας Μαρίνας-Κορωπίου, αριστερά Λ. Ευελπίδων (πρώην Λ. Βάρης-Κορωπίου), συνέχεια Λ. Ευελπίδων έως τη συμβολή της με τη Λ. Αθηνών-Σουνίου μέσω του κόμβου Λ. Αλκυονιδών-Λ. Βάρης.

Σε ισχύ παραμένουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στον Ημικόμβο Μεγάρων, μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 38,714 και 39,250, λόγω:

Μετατόπισης των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας προς τον δεξιό κλάδο και μικρό τμήμα του αριστερού κλάδου του αυτοκινητοδρόμου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.

Αποκλεισμού νοτίου τμήματος του αριστερού κλάδου του αυτοκινητόδρομου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Τοπικού αποκλεισμού της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ειδήσεις σήμερα: 


Τραγωδία στην Ερέτρια: Τα λάθη που προκάλεσαν τον φρικτό θάνατο των τεχνικών

Δείτε χάρτες: Θερμή εισβολή το Σαββατοκύριακο - Άνοδος θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης