Ριχάρδος: Χαίρομαι που απαλλάχθηκα από τις κατηγορίες - Δεν θα κινηθώ νομικά εναντίον κανενός

Ριχάρδος: Χαίρομαι που απαλλάχθηκα από τις κατηγορίες - Δεν θα κινηθώ νομικά εναντίον κανενός

Τι λέει για το επάγγελμά του - Πώς εξηγεί την περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη

rihardos-4578
Για την αθώωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες περί λαθρεμπορίας χρυσού μίλησε Ριχάρδος Μυλωνάς, ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος».

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, «δεν έγινε δικαστήριο. Το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να γίνει δικαστήριο. Αποφάσισε ότι πρέπει να απαλλαχθώ από όλες τις κατηγορίες, οι οποίες δεν ευσταθούσαν».

Αναφερόμενος στην περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη είπε: «Έγινε παρεξήγηση. Οι αρχές δεν είχαν τα σωστά στοιχεία από τα τελωνεία, αν οφείλονται δασμοί για την εξαγωγή χρυσού στο εξωτερικό. Συμβουλεύτηκαν έναν εκτελωνιστή που δεν γνώριζε καλά την περίπτωση. Υπάρχει συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας και δεν χρειάζεται δασμούς για την εξαγωγή χρυσού στη γειτονική χώρα. Αυτό είναι που με απήλλαξε από τις κατηγορίες. Μέχρι να έρθουν τα σωστά στοιχεία από τα τελωνεία, και ο κόσμος παραπλανήθηκε τότε».

Ο κ. Μυλωνάς, υποστήριξε ότι ποτέ δεν έστειλε εμπορεύματά του εκτός τελωνείου. «Κάνω νόμιμη εξαγωγή χρυσού, που φέρνει χρήματα στο κράτος» είπε. Αναφορικά με τις κατηγορίες ότι είχε στείλε χρυσό στην Τουρκία μέσω ΚΤΕΛ έκανε λόγο ότι η υπόθεση αφορούσε άλλη επιχείρηση του κλάδου και ότι «απλώς πίστευαν ότι είναι δικός μου χρυσός».

Ο ίδιος, παρότι όπως είπε παρακολουθούνταν καιρό από τις αρχές και ταλαιπωρήθηκε, δεν θα προσφύγει νομικά εναντίον κανενός. «Δεν θα κινηθώ νομικά εναντίον κάποιου αν και υπέστην μεγάλη βλάβη και ζημιά. Είμαι άνθρωπος που κερδίζω με καλοσύνη. Συγχωρώ οτιδήποτε συνέβη τότε. Η χαρά μου η μεγάλη είναι ότι απαλλάχθηκα και απέδειξα στον κόσμο την αθωότητά μου».

Δείτε το βίντεο:

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα: 

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ο ΟΗΕ φοβάται «εμφύλιο πόλεμο», η Κίνα αποκλείει τις κυρώσεις

Επέμβαση της αστυνομίας σε κορωνοπάρτι στη Μητροπόλεως


Survivor: Η υποπλοίαρχος Μαριανθή Κάσδαγλη στο τιμόνι της βάρκας της επιστροφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης