Καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο - Βίντεο με τις καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι στη Μεσσηνία

Καιρός: Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο - Βίντεο με τις καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι στη Μεσσηνία

Καιρός: Πρωταπριλιά με κρύο και ισχυρούς ανέμους, χιόνια τα ξημερώματα στην Πάρνηθα - Καταστροφές σε 12.000 στρέμματα  από χαλαζόπτωση στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

anemoi-kairos-hiliometra
Άστατο καιρό προς τα ανατολικά και νότια διαμερίσματα αναμένουμε και σήμερα Πέμπτη, Πρωταπριλιά, ενώ όσο κατευθυνόμαστε βορειότερα και δυτικά ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Σήμερα Πέμπτη στο Αιγαίο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στις Κυκλάδες μέχρι τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη μέχρι νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό 

-Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο στα δυτικά και τα βόρεια

-Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός

-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κατά 3 με 4 βαθμούς και ως προς τις μέγιστες αλλά και τις ελάχιστες θερμοκρασίες

-Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο 6 με 7 μποφόρ


Κλείσιμο
Χιόνια τα ξημερώματα στην Πάρνηθα - Δείτε εικόνα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1
kairos_parnitha_proi_protaprilia


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία από τους 15 βαθμούς την Παρασκευή θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή.



Επιμένουν τα μποφόρ

Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 1 Απριλίου, με τις ριπές του ανέμου στην  Παξιμάδα Καρύστου να φτάνουν τα 119 χιλιόμετρα την ώρα. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές ανέμου έως τις 09:30 το πρωί, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

anemoi_meteo



Παράλληλα, όπως αναμενόταν, σημαντικές βροχοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί στην Κρήτη. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:30 το πρωί.

anemoi_protaprilia
Μεσσηνία: Χαλαζόπτωση στην Τριφυλία

Σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες τα ξημερώματα την ευρύτερη περιοχή μεταξύ Γαργαλιάνων και Μαραθούπολης. Η έκταση που επλήγη υπολογίζεται συνολικά σε 10.000 στρέμματα και, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή από κλιμάκια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, υπολογίζεται πως υπάρχει ζημιά σε κηπευτικά, πρώιμα καρπούζια και πατάτες, ενώ παρακολουθούνται οι επιπτώσεις που προκάλεσε το φαινόμενο στις καλλιέργειες της ελιάς.

XALAZI 31.3.2021


Αναλυτική καταγραφή θα πραγματοποιηθεί άμεσα και θα αποσταλεί στον ΕΛΓΑ, ενώ ήδη δόθηκαν οι πρώτες οδηγίες για χρήση χαλκούχων σκευασμάτων στις πληγείσες καλλιέργειες. Τη διαβεβαίωση πως θα γίνουν όλες ο απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται για να διευκολυνθούν οι παραγωγοί και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις έδωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς που επισκέφθηκε την περιοχή, ενώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για την πορεία της καταγραφής των ζημιών και τη δρομολόγηση των αποζημιώσεων. Μάλιστα, χθες βρέθηκε στην περιοχή των Γαργαλιάνων ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Πελοπόννησο, Ηλίας Αγγελόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως η διεκπεραίωση των αιτημάτων αποζημίωσης θα είναι άμεση.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ζημιές προξενήθηκαν στη Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων και στη Μαραθούπολη σε έκταση που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 12.000 στρέμματα, σε περιοχή που οριοθετείται δυτικά του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Πύλος και συγκεκριμένα από το Λαγκούβαρδο έως νοτιότερα της Μαραθούπολης στην περιοχή Πηγάδια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του messinialive.gr
.
Ειδήσεις σήμερα: 

Γεωργιάδης: Έτσι θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο - Την άλλη εβδομάδα μπορεί να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα

Μάικλ Τζάκσον: Σπάνια εξομολόγηση της κόρης του για το πώς ήταν σαν γονιός

Λάκης Λαζόπουλος: Γιατί έκλεισε το altsantiri.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης