Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Πώς θα κάνετε αίτηση ως δικαιούχοι - Πότε ξεκινούν

Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Πώς θα κάνετε αίτηση ως δικαιούχοι - Πότε ξεκινούν

Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: Ανοιχτή η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού - Ωφελούνται  560.000 μαθητές και σπουδαστές από 4 έως 24 ετών

tilergasia_desk_psigeio
Ανοιχτή παραμένει η  πλατφόρμα για τους προμηθευτές των tablet  και «πάρα πολύ σύντομα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα», όπως διευκρίνισε σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή της η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τους δικαιούχους για το πρόγραμμα voucher.

Η Ζέττα Μακρή διευκρίνισε ότι δικαιούχοι θα είναι εκείνοι που έχουν τα χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τον ΟΠΕΚΑ, αποφασίζει δηλαδή το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας.

Το ποσό που θα διατεθεί είναι γύρω στα 112 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να ωφεληθούν 560.000 μαθητές και σπουδαστές από 4–24 ετών που ανήκουν σε 325.000 οικογένειες περίπου.

«Αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο του οποίου η οικογένεια πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβει την ενίσχυση των 200 ευρώ», τόνισε η υφυπουργός.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα των προμηθευτών, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος ΕΔΩ.


Βίντεο: Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Ζέττα Μακρή - Η συζήτηση για το πρόγραμμα voucher από το 11ο λεπτό

Κλείσιμο

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα» που χρηματοδοτεί με 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέσω voucher, δικαιούχοι θα είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.». 

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, υποβάλλουν Αίτηση Επιχορήγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr-ΕΨΠ) του άρθρου 22 του ν. 4727/2020.

Το Φυσικό Πρόσωπο που είναι ο αιτών υποβάλλει την αίτηση εκ μέρους της οικογένειας, εκπροσωπώντας το σύνολο αυτής, και αιτείται τη διαβίβαση των στοιχείων τους από τα πληροφοριακά συστήματα των φορέων.

Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται υποχρεωτικά η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του αιτούντος με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (Taxisnet).

Η υφυπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην ΕΡΤ1, διεμήνυσε ότι οι Πανελλαδικές θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους, ενώ χαρακτήρισε «κλειδί» τα μαθητικά self-tests.

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Προς άνοιγμα λιανεμπορίου από τη Δεύτερα με SMS στο 13032 και χρονικό όριο

Το «Nammos» πάει Κάννες: Χρυσό «deal» με το αριστοκρατικό «Majestic» της Κρουαζέτ

Survivor: Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Τριαντάφυλλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης