Δημοσκόπηση: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Κούρασε το lockdown

Δημοσκόπηση: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Κούρασε το lockdown

Τι δείχνει η έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ - «Ναι» στο εμβόλιο από το  82% των πολιτών - Αυξάνονται τα ποσοστά όσων ζητούν άμεση χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων - Προτεραιότητα για τους πολίτες το  άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων - Μοιρασμένη η κοινή γνώμη σχετικά με τους χειρισμούς στη διαχείριση της πανδημίας

kalpi33
Στις 12 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι τοΥ ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, στο σύνολο του δείγματος, η ΝΔ συγκεντρώνει 35% (από 36% τον προηγούμενο μήνα), ο ΣΥΡΙΖΑ 24% (από 22% τον προηγούμενο μήνα), το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

dimoskopisi-22

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων εμφανίζεται μειωμένη στις 12 μονάδες, από 15 μονάδες στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Pulse. Τα ποσοστά στο σημερινό γκάλοπ είναι: ΝΔ 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

dimoskopisi-23
dimoskopisi-24
Κλείσιμο

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία η εικόνα δεν έχει αλλάξει και προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 27%.

dimoskopisi-21


Σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, η κοινή γνώμη εμφανίζεται μοιρασμένη καθώς το 47% αποτιμά θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς και το 47% τους αποτιμά αρνητικά.

dimoskopisi-2
Στο ερώτημα για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της πανδημίας, το 62% τους αποτιμά αρνητικά και το 30% θετικά.

dimoskopisi-3


Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες, το 59%, ανησυχούν για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού,  όμως η πλειοψηφία θεωρεί ότι οι αιτίες που οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων έχουν να κάνουν με την εφαρμογή και τον έλεγχο των μέτρων.

dimoskopisi-4
dimoskopisi-6


Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας για την αποδοχή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Η συντριπτική πλειονότητα, το 82%, απαντά ότι θα κάνει το εμβόλιο (61% σίγουρα ναι, 21% μάλλον ναι), ενώ οι αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις 16% (8% μάλλον όχι, 8% σίγουρα όχι). Η πλειοψηφία θέλει μάλιστα να κάνει το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό.

dimoskopisi-7
dimoskopisi-8
dimoskopisi-9


Σχετικά με την άρση lockdown οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, καθώς το 35% επιθυμεί άμεση χαλάρωση και το 34% μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων. Επίσης, ένα 17% είναι υπέρ της παράτασης των περιορισμών για όσο χρειαστεί.

dimoskopisi-11


Το 42% εκτιμά ότι πρώτα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, το 30% επιθυμεί να ανοίξουν αρχικά τα σχολεία και το 14% οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

dimoskopisi-13

Σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τα ελληνοτουρκικά το 41% κρίνει ότι ήταν θετικές, ενώ το 39% εκτιμά ότι ήταν αρνητικές. Στο ερώτημα εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, το 32% απάντησαν θετικά και το 32% αρνητικά. 

dimoskopisi-15
dimoskopisi-17
Eιδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.724 τα νέα κρούσματα - 738 οι διασωληνωμένοι, 65 θάνατοι 

Εμβολιασμοί: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 65 – 69 ετών 


Πετρ Κέλνερ: Η ελληνική «περιπέτεια» του πλουσιότερου Τσέχου που «χάθηκε» στην Αλάσκα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης