Ώρα της Γης: Για 13η χρονιά η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία

Ώρα της Γης: Για 13η χρονιά η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία

Τα φώτα έσβησαν συμβολικά για 60 λεπτά σε εμβληματικά μνημεία και κτίρια, όπως η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Προεδρικό Μέγαρο, το κτίριο της Βουλής, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και άλλα

Screenshot_2021-03-29_at_5_43_54_PM
Νέο ρεκόρ συμμετοχών για την φετινή Ώρα της Γης, καθώς εκατομμύρια νοικοκυριά από 192 χώρες και επικράτειες, έσβησαν συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνημα πολιτών για την προστασία της φύσης.

Από το 2007 που διοργανώθηκε η 1η Ώρα της Γης στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από την τοπική WWF, τη διαφημιστική εταιρία Leo Burnett και τον δήμο του Σίδνεϊ όπου 2,2 εκατομμύρια πολίτες και 2.100 επιχειρήσεις συντονίστηκαν σβήνοντας τα φώτα, μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά στην παγκόσμια εκστρατεία, καθώς κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι είναι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που ενώνουν τις φωνές τους για το περιβάλλον.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά συμμετείχε επίσημα στην εκστρατεία το Μάρτιο του 2009 και κατάφερε καταλάβει την δεύτερη θέση σε συμμετοχές με την εικόνα της συσκοτισμένης Ακρόπολης να κάνει τον γύρω του κόσμου.

Την χρονιά εκείνη δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι από περισσότερες 4.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε 88 χώρες έσβησαν τα φώτα τους για μια ώρα, δημιουργώντας μια «οπτική εντολή» για ανάληψη άμεσης δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Κλείσιμο
Το φετινό μήνυμα της Ώρας της Γης σχετίζονταν με την πανδημία και στις προσπάθειες που κάνει ο κόσμος για να ανακάμψει από την COVID-19, με την μεγάλη συμμετοχή να φανερώνει την ανάγκη των πολιτών να στραφούν σε πιο βιώσιμες επιλογές για μια νέα αρχή.

Η Ελλάδα φέτος συμμετείχε για 13η συνεχόμενη χρονιά στην Ώρα της Γης όπου δεκάδες φορείς, δήμοι, επιχειρήσεις, αλλά και χιλιάδες πολίτες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς.

Τα φώτα έσβησαν συμβολικά για 60 λεπτά σε εμβληματικά μνημεία και κτίρια, όπως η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Προεδρικό Μέγαρο, το κτίριο της Βουλής, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και άλλα.

Για μία ακόμη χρονιά, συσκότιση σημειώθηκε και στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν επίσης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και η Τεχνόπολη. Δεκάδες ήταν και οι δήμοι που έλαβαν μέρος.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Αθηναίων έσβησε τα φώτα στο Δημαρχείο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετείχε με τη συσκότιση εμβληματικών του κτιρίων, ο Δήμος Πειραιά με συσκότιση του Δημοτικού Θεάτρου και του Ρολογιού.

Παράλληλα με το σβήσιμο των φώτων, μια μεγάλη μουσική γιορτής πραγματοποιήθηκε φέτος ψηφιακά, μέσω των καναλιών του WWF Ελλάς με τους ONIRAMA να είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που στήριξα της πρωτοβουλία.

Ηχηρές παρεμβάσεις

Πολλοί ήταν οι ηγέτες και οι σημαντικές προσωπικότητες παγκοσμίως που στήριξαν φέτος την Ώρα της Γης όπως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην Ελλάδα, εξαιρετικά σημαντική ήταν και η τοποθέτηση της Α.Ε. Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Eιδήσεις σήμερα 

Τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της εργασίας για τον Απρίλιο 

Θρίλερ με το Ever Given: Πλέει και πάλι - Προηγουμένως είχε μπλοκάρει ξανά τη διώρυγα του Σουέζ 

Μετρό - Γραμμή 4: Υπογράφηκε η σύμβαση - Πού θα στηθούν τα εργοτάξια 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης