Κατερίνη: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης

Κατερίνη: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης

Συνολικά, συνελήφθησαν 16 άτομα - Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολογιών και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους

190325224542_diploma
Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα που διευκόλυνε την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού, έναντι αμοιβής.

Συνελήφθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας, ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών και διαμεσολαβητές που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία- δωροληψία, ψευδή βεβαίωση κ.α., κατά περίπτωση.

Σήμερα απολογήθηκαν δύο εμπλεκόμενοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολογιών και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος δέχτηκε την αρχική πληροφορία για τη δράση εγκληματικής ομάδας που έναντι χρηματικού αντιτίμου 300-600 ευρώ διευκόλυνε την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού σε άτομα που είχαν ελλιπή θεωρητική γνώση του ΚΟΚ ή ελλιπή κατάρτιση στην οδήγηση.

Πηγή: GRTimes

Ειδήσεις σήμερα: 

Οι ξένες αεροπορικές επιστρέφουν στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών κατά του νόμου για τα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν rapid tests στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης