Παγώνη (ΘΕΜΑ 104,6): Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε για το Πάσχα

Παγώνη (ΘΕΜΑ 104,6): Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε για το Πάσχα

Τα κρούσματα θα μειωθούν, ωστόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων θα αργήσει να αποκλιμακωθεί, είπε η  πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ - Επανέλαβε την ανάγκη  ενίσχυσης του ΕΣΥ και μίλησε για την αξία των self test

pagoni
Η εικόνα θα είναι καλύτερη τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μπορεί τα κρούσματα να μειωθούν, όμως ο αριθμός των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι θα αργήσει ακόμη να αποκλιμακωθεί.

Για το Πάσχα, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη, λέγοντας ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εορταστεί φέτος με αποστάσεις και μάσκες. Όπως εξήγησε η κ. Παγώνη, τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας που θα προηγηθεί του Πάσχα θα κρίνουν το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε από νομό σε νομό.


Κλείσιμο
Υπογράμμισε, επιπλέον, για άλλη μια φορά την ανάγκη που υπάρχει για χέρια στο σύστημα υγείας. Όπως είπε είναι αναγκαίες οι προσλήψεις και ειδικότερα σε παθολόγους, πνευμονολόγους, γενικούς γιατρούς και αναισθησιολόγους και μπορούν αυτές να γίνουν άμεσα από τις λίστες, που υπάρχουν. Επιβεβαίωσε δε ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και στο γενικό κρατικό «Γ. Γεννηματάς». Όπως σημείωσε, αναγκάστηκαν και στο μεγάλο αυτό νοσοκομείο, μέσα σε μια μέρα να μετατρέψουν ένα τμήμα σε κλινική covid ώστε να εξυπηρετηθούν κι άλλα περιστατικά, προσθέτοντας περίπου 60 κλίνες στη μάχη κατά της πανδημίας.

Μιλώντας για τα self test, η κ. Παγώνη είπε πως θα βοηθήσουν στην καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της κοινότητας. Όπως είπε, με τον τρόπο αυτόν θα μπορεί να απομονώνεται ο ασυμπτωματικός φορέας.


Ειδήσεις σήμερα: 

Σύνοδος Κορυφής: Το τελικό κείμενο για Τουρκία και η ικανοποίηση της Αθήνας

Στα ύψη τα κρούσματα - Απρόβλεπτη η συμπεριφορά της επιδημίας

«Κούρεμα» ενοικίων Μαρτίου: Ποιοι δικαιούνται μείωση 100% και ποιοι 40%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης