ΑΠΘ: Πανεπιστημιακοί μαζεύουν χρήματα για τους καταληψίες

ΑΠΘ: Πανεπιστημιακοί μαζεύουν χρήματα για τους καταληψίες

Με σκοπό την ενίσχυση δικαστικών εξόδων - Τι καταγγέλλει βουλευτής της ΝΔ

apoths
Τη συγκέντρωση χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων από τις καταλήψεις στο ΑΠΘ, από πανεπιστημιακούς και διοικητικούς υπαλλήλους, καταγγέλλει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος.

«Πανεπιστημιακοί μαζεύουν χρήματα για τους καταληψίες λέει στο protothema,gr o κ. Σιμόπουλος και τονίζει ότι αντί οι πανεπιστημιακοί να μαζεύουν χρήματα για τις ζημιές, συλλέγουν για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων.

Συγκεκριμένα καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων με σκοπό την ενίσχυση των δικαστικών εξόδων των συλληφθέντων φοιτητών μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 22 Φεβρουαρίου κάνει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Θεσσαλονίκης ΕΣΔΕΠ και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ.
apths

«Πραγματικά η προσπάθεια για να έχουμε μια "κανονική" χώρα αποδεικνύεται συνεχώς πολύ δύσκολη. Θα περίμενα από Πανεπιστημιακούς δασκάλους και διοικητικούς του ΑΠΘ να μαζεύουν χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στη Πρυτανεία από τις πρόσφατες καταλήψεις. Δυστυχώς, η προσμονή μου αποδεικνύεται μάταιη» τονίζει ο κ. Σιμόπουλος. Που παραθέτει τη δημόσια πρόσκληση του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ που αφορά τη συλλογή χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων στις καταλήψεις.

Κλείσιμο
Ο βουλευτής δίνει στην δημοσιότητα την πρόσκληση του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ που αφορά στη συλλογή χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθέντων στις καταλήψεις.

Θυμίζουμε ότι τεταμένη ήταν η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη για δύο εβδομάδες, έως τα μέσα του μήνα, καθώς υπό κατάληψη τελούσε η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρίς να λείπουν και μικροεπεισόδια. H κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές και εξωπανεπιστημιακούς , έχει δώσει την αφορμή για μία νέα αντιπαράθεση πανεπιστημιακή και κομματική.

Η κεντρική διοικητική και οικονομική λειτουργία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου βρισκόταν σε επίσημη αναστολή καθώς βασικές υπηρεσίες του Ιδρύματος αδυνατούσαν να λειτουργήσουν λόγω της συνεχιζόμενης για πάνω από δύο εβδομάδες κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης, από ομάδα ατόμων που παρέμεναν μέσα και τη νύχτα. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε τελικά επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του κτιρίου και άδειασαν τα γραφεία της Πρυτανείας από τους καταληψίες.

Περισσότεροι από 500 πανεπιστημιακοί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη Θεσσαλονίκη, στήριξαν τον πρύτανη αναφέροντας ότι «το ΑΠΘ και όλα τα πανεπιστήμια πρέπει να υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατική νομιμότητα στην ακαδημαϊκή ζωή. Η πλειονότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας στηρίζουν αυτούς τους στόχους. Η βία, η απειλή χρήσης βίας, η κατάληψη του δημόσιου χώρου σε βάρος άλλων, για την προώθηση οποιωνδήποτε αιτημάτων και διεκδικήσεων, δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές».


Ειδήσεις σήμερα

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Η ώρα της μεγάλης παρέλασης - Όλα έτοιμα στο Σύνταγμα


Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η μάχη στις ΜΕΘ - Άλλες 21 κλίνες στο «οπλοστάσιο» του ΕΣΥ στην Αττική

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Κανονιοβολισμοί από το Λυκαβηττό – Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης