ΠΟΕΔΗΝ: Ανεξέλεγκτη η διασπορά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο - Κίνδυνος μόλυνσης για 400 ασθενείς

ΠΟΕΔΗΝ: Ανεξέλεγκτη η διασπορά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο - Κίνδυνος μόλυνσης για 400 ασθενείς

Υγειονομική «βόμβα» αποτελεί το Δρομοκαΐτειο, όπου η διασπορά του κορωνοϊού δείχνει ανεξέλεγκτη - Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ λέει στο protothema.gr ότι υπάρχουν 37 κρούσματα, που νοσηλεύονται χωρίς κατάλληλες υποδομές

dromokaiteio
Σε «φωλιά» του κορωνοϊού έχει μετατραπεί εδώ και λίγες ημέρες το Δρομοκαΐτειο, καθώς μέρα με την ημέρα τα νέα κρούσματα του ιού αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, με αποτέλεσμα ολόκληρη η κλινική να θεωρείται υγειονομική «βόμβα».

Δυο ασθενείς έχουν χάσει ήδη την μάχη με τον ιό, εννέα βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία αναφοράς και 37 ψυχικά ασθενείς παραμένουν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο με τον κίνδυνο της περαιτέρω διασποράς του ιού, καθώς το νοσοκομείο δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε όλο το νοσοκομείο υπάρχουν ύποπτα κρούσματα με αποτέλεσμα και οι 400 περίπου συνολικά ασθενείς να κινδυνεύουν να μολυνθούν:

«Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο στο Δρομοκαΐτειο. Όλο το νοσοκομείο είναι μολυσμένο και αυτή την στιγμή αν δεν γίνει κάτι κινδυνεύουν να πεθάνουν όλοι οι ασθενείς. Αυτή την στιγμή μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν 37 θετικά κρούσματα, με τα περισσότερα να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται όλα μαζί στο γεροψυχιατρικό τμήμα, χωρίς οξυγόνο, χωρίς κατάλληλες υποδομές, χωρίς γιατρούς, χωρίς στολές προστασίας το προσωπικό, χωρίς τίποτα».

Μπορεί μέχρι σήμερα κρούσματα να μην έχουν καταγραφεί μεταξύ γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας του ότι όλοι έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο άμεσα απαιτείται να γίνουν τεστ αφού το ιικό φορτίο στους χώρους του νοσοκομείου έχει αυξηθεί επικίνδυνα:

«Στο προσωπικό δεν υπάρχουν κρούσματα γιατί όλοι είναι εμβολιασμένοι. Το πρόβλημα είναι στους ασθενείς, οι οποίοι δεν φυλάγονται μεταξύ τους. Συνολικά στο νοσοκομείο νοσηλεύονται κοντά στους 400 ψυχικά ασθενείς. Ζητήσαμε το Σάββατο που μας πέρασε να μην γίνει η προβλεπόμενη εφημερία, ώστε να γίνει σωστά η ιχνηλάτηση κάτι που δεν έκαναν, με αποτέλεσμα να φέρουν κι άλλους αρρώστους. Οι νοσηλευτές δίνουν μάχη καθημερινά. Είναι ανεξέλεγκτη η διασπορά. Ζητάμε εισαγγελική παρέμβαση, καθώς και να σταματήσουν για 15ημέρες οι εφημερίες, προκειμένου να γίνει σωστή ιχνηλάτηση με τεστ σε ασθενείς και προσωπικό. Είναι κρίμα να πεθάνουν οι άνθρωποι αυτοί χωρίς καμία βοήθεια. Πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε νοσοκομεία αναφοράς».


Ειδήσεις σήμερα:

Η Facebook «έκλεισε» 1,3 δισ. ψεύτικους λογαριασμούς

Βρετανία: «Μάσκες και αποστάσεις θα μας συνοδεύουν για καιρό» προειδοποιεί κορυφαία επιδημιολόγος

Η καραντίνα μείωσε τις γεννήσεις στην Ελλάδα κατά 6,5%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης