Το μπλακ άουτ που «χτύπησε» την Αττική και μέρη της Πελοποννήσου το βράδυ της Κυριακής είχε επιπτώσεις και στην διαθεσιμότητα των εμβολίωνσύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό.
Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, συνολικά έντεκα φιαλίδια εμβολίων που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις καταστράφηκαν στο νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο.
Ο κ. Γιαννακός είπε ότι παρότι δούλεψε η γεννήτρια στο φαρμακείο του νοσοκομείου όπου είναι αποθηκευμένα τα εμβόλια, υπήρξε βλάβη στον πίνακα με αποτέλεσμα 11 φιαλίδια που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις να καταστραφούν.
Οι εν λόγω δόσεις δεν ήταν για τους ασθενείς αλλά για πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στο εμβολιαστικό κέντρο του Δρομοκαϊτείου και αναμένουν να εμβολιαστούν. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, έχει ειδοποιηθεί το υπουργείο Υγείας και αποστέλλονται νέα εμβόλια για να μην ακυρωθούν τα ραντεβού.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.