Κρήτη: Συγκλονίζει η περιγραφή για το αγοράκι που έπεσε στο βαρέλι - «Είχαμε βάλει μαύρα και το παιδί ανέπνευσε»!

Κρήτη: Συγκλονίζει η περιγραφή για το αγοράκι που έπεσε στο βαρέλι - «Είχαμε βάλει μαύρα και το παιδί ανέπνευσε»!

«Λίγο πριν σταματήσουμε την προσπάθεια το παιδί έδωσε σφυγμό» λέει ο παιδίατρος που το παρέλαβε στο Kέντρο Yγείας - Πώς έπεσε στο βαρέλι

2xrono
Σε κατάσταση σοκ είναι οι κάτοικοι  στην περιοχή Λιγόρτυνο από την περιπέτεια του 2χρονου παιδιού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε βαριά κατάσταση μετά από πτώση σε πηγάδι και αφού έμεινε για αρκετές ώρες χωρίς τις αισθήσεις του.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της γειτόνισσας της άτυχης οικογένειας στο cretapost που αναφέρει πως «όλο το χωριό, όλοι εδώ είμαστε πεθαμένοι, ακοίμηστοι. Τέτοιο καλό παιδί δεν υπήρχε. Τέτοιοι καλοί άνθρωποι δεν υπάρχουν».

O τελευταίος διάλογος του παιδιού με τη γειτόνισσα και τη γιαγιά του

Η μαρτυρία της γειτόνισσας είναι καθηλωτική καθώς περιγράφει καρέ-καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες με πρωταγωνιστή το 2χρονο αγοράκι.

Μάλιστα, ο τελευταίος διάλογος που φαίνεται τα είχε το μικρό παιδί ήταν με την γειτόνισσα αλλά και την γιαγιά του λίγα λεπτά πριν εξαφανιστεί και βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο βαρέλι.

«Εγώ ήμουν εδώ στο σπίτι και ήταν και το παιδί εδώ. Είχε έρθει με τη γιαγιά του που ήθελε ν’ αγοράσει κάτι προικιά και τα έχει ο γαμπρός μου. Βλέπω το παιδί και τον ρωτάω ''Τι κάνεις παιδί μου, έλα εδώ να κάτσουμε'' και μου απαντά ''θα πάω σπίτι''. Του λέει η γιαγιά του ''κάτσε εδώ να κάνεις νανάκια» και το παιδί απάντησε ''όχι θα πάω σπίτι'' κι έτρεχε μπροστά και πήγαινε προς το σπίτι και πίσω η μαμά του με το παιδί», επεσήμανε η γειτόνισσα στο cretapost λέγοντας πως όλοι γνώριζαν πως το παιδί θα ήταν στο σπίτι του.

Η εξαφάνιση και η… τραγωδία

Δέκα λεπτά μετά απ’ αυτό το σκηνικό ο εργάτης που τοποθετεί τα πλακάκια στο σπίτι φαίνεται πως αναζητά τον μικρό.

«Δεν περάσανε δέκα λεπτά απ’ όταν έφυγε ο μικρός με τη μαμά του και ο εργάτης που ήταν στην οικοδομή έρχεται και αναζητά το παιδί ρωτώντας μας αν ήταν μαζί μας. Του απαντάμε αρνητικά λέγοντας ότι έχει πάει σπίτι. Μας λέει ότι σπίτι δεν είναι. Ξαναφεύγει και ψάχνανε μαζί με τη γιαγιά. Η γιαγιά του ψάχνει σε όλο το σπίτι αλλά δεν τον βρήκε. Όταν βγήκε βλέπει το βαρέλι και είδε το παιδί μέσα στο νερό, αναίσθητο. Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψιλά το νερό δεν θα πήγαινε το παιδί. Ωστόσο ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε το παιδί για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του έπεσε μέσα.  Ακούω ουρλιαχτά και πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα.
BARELI-2XRONO2
BARELI-2XRONO3

Από τον θάνατο στην… επαναφορά

Η μητέρα, ο παππούς μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας το άτυχο παιδί. Στο σπίτι μένει η γειτόνισσα και η γιαγιά του παιδιού που περιμένουν πάνω από ένα τηλέφωνο για να μάθουν τα νέα.

«Πηγαίνουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και κάτσανε εκεί μέχρι τις 8. Μας έρχεται η ειδοποίηση ότι πέθανε το παιδί. Αδιάσαμε εμείς σπίτι και αυλές για να φέρουν το παιδί και η γιαγιά φόρεσε μαύρα. Μετά ήρθε ο παπάς, ωστόσο μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι ο μικρός θα πάει στο νεκροτομείο. Σε λίγο όμως μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε ότι το παιδί αναπνέει. Τότε κάναμε όλοι το σταυρό μας. Το πηγαίναν για νεκροψία και τελικά ανέπνευσε. Ήταν θαύμα. Εμείς ξέραμε δύο ώρες πως το παιδί ήταν πεθαμένο. Και η γιαγιά του έλεγε στον παπά να γενεί ένα θαύμα για το παιδί και τελικά έγινε. Να γίνει τώρα και δεύτερο θαύμα να γίνει καλά το παιδί», τόνισε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα.

Συγκλονίζει ο Παιδίατρος του Κ.Υ. Χάρακα για τη διάσωση του δίχρονου παιδιού

Συγκλονίζει ο Παιδίατρος -σωτήρας του παιδιού. «Κάναμε το καθήκον μας. Λίγο πριν σταματήσουμε την προσπάθεια το παιδί έδωσε σφιγμό», δήλωσε ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας ΧάρακαΚώστας Πετούσης, ο οποίος, μαζί με άλλους συναδέλφους του, κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή το δίχρονο αγοράκι.

Ακόμα και τώρα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ και το στρες. Όπως εξομολογείται δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα.

Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα πάλευαν να επαναφέρουν το δίχρονο αγοράκι επί δυόμισι ώρες. Συνδεδεμένο με τον ηλεκτροκαρδιογράφο, το μόνιτορ του οποίου έδειχνε μια ευθεία γραμμή, το παιδί έδειχνε να έχει χάσει τη μάχη. Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος των προσπαθειών, λίγο πριν οι γιατροί εγκαταλείψουν, είδαν μια απειροελάχιστη δραστηριότητα στην καρδιά. Συνέχισαν τις προσπάθειες με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και κατάφεραν να επαναφέρουν και την αναπνοή του.
KENTRO-YGEIAS-XARAKA_2
BARELI-2XRONO5_2

Αγωνία για τη ζωή του μικρού παιδιού

Καθισμένοι, γεμάτοι αγωνία έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι οι γονείς του μικρού αγοριού ηλικίας 2 ετών, το οποίο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όταν βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο. Οι πληροφορίες για την υπόθεση πραγματικά είναι συγκλονιστικές αφού το μικρό αγόρι έμεινε για ώρες χωρίς να γίνεται οξυγόνοση του εγκεφάλου, ενώ όταν βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η πρώτη εικόνα που είχαν οι γονείς από τους γιατρούς ήταν ότι το αγγελούδι τους ήταν νεκρό. Ωστόσο, οι τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών έφεραν αποτέλεσμα, όταν το δίχρονο αγοράκι απέκτησε σφυγμό, κάνοντας τους γονείς του να κλαίνε από χαρά. Ούτε και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν σε αυτό το θαύμα, λένε οι γιατροί. Ωστόσο, η αγωνία όλων έχει κορυφωθεί μιας και τώρα γίνεται μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Είναι κρίσιμη η κατάσταση του μικρού αγοριού διότι είναι ένα περιστατικό που ήταν αρκετός ο χρόνος που έμεινε ο εγκέφαλος του χωρίς οξυγόνο. Το παιδί για πάρα πολύ ώρα δεν είχε καρδιακό παλμό και όλα έδειχναν ότι το παιδί ήταν νεκρό. Πάνω από δυόμισι ώρες οι γιατροί προσπαθούσαν να ανατάξουν το παιδί, οι γιατροί συνέχισαν την ανάταξη και μηχανικά βρέθηκε καρδιακός παλμός, διασωληνώθηκε και επειδή τα παιδιά έχουν δυνατή καρδούλα, διασωληνώθηκε και έγινε η διακομιδή στη ΜΕΘ Παίδων ενώ η πρώτη εικόνα ήταν ότι το παιδί ήταν νεκρό»,  λέει στο protothema.gr η Δοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη και συνεχίζει: «Η πρώτη εικόνα που είχαν οι γονείς από τους γιατρούς ήταν ότι το παιδί τους ήταν νεκρό κι όταν ο μικρός απέκτησε παλμό δεν μπορούσαν να το πιστέψουν ούτε οι γονείς του αυτό το θαύμα. Ήταν συγκλονιστκές οι στιγμές».

«Η κατάσταση του παιδιού χαρακτηρίζεται πολύ βαριά» είπε στο protothema.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Πηγή: www.cretapost.gr 

Ομοσπονδία Ξιφασκίας: Ο Ιωάννης Λιγνός έτοιμος να την οδηγήσει στην επόμενη μέρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη Λέρο - Έρχονται μέτρα για Μύκονο και Καστοριά

Τροχαίο στη Βουλή: Δώρο ζωής τα νεφρά του Ιάσονα σε δύο γυναίκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης