Δεκάδες διασωληνωμένα περιστατικά covid 19 εκτός ΜΕΘ βρίσκονται σε λίστα αναμονής επί ημέρες, καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Επισημαίνει δε, ότι στο όριο της διασωλήνωσης βρίσκονται ακόμη περισσότεροι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, στο Σισμανόγλειο είναι εννέα διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού εκτός ΜΕΘ, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» πέντε διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο «Θριάσιο» τρείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - σημειωτέον εφημερεύει-, στο «Τζανειο» έξι, στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στο «Λαϊκό» τρείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
Συμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν 13 κενές κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, για ασθενείς με λοίμωξη covid 19.
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.