Κορωνοϊός: Πάνω από 4.000 οι ασθενείς σε νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Πάνω από 4.000 οι ασθενείς σε νοσοκομεία

Στα νοσοκομεία της Αττικής 2.020 ασθενείς - Στο 92% η πληρότητα στις Εντατικές του λεκανοπεδίου

nosokomeio-giatroi
Έσπασε το περασμένο 24ωρο το "φράγμα" των 4.000 νοσηλευόμενων με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας, με τους 2.020 να βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής. Μάλιστα, η πληρότητα στις ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο βρίσκεται πλέον στο 92%.
Από το σύνολο των ασθενών της επιδημίας, οι 3.021 είναι σε απλές κλίνες και οι 996 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Ειδικών Λοιμώξεων και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης. Οι διασωληνωμενοι ανέρχονταν χθες βράδυ σε 521.
Με αμείωτη ροή γίνονταν χθες και οι εισαγωγές ασθενών με νόσο covid 19. Καταγράφηκαν συνολικά 478 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 223 στα νοσοκομεία της Αττικής. Ωστόσο, για πρώτη ημέρα έπειτα από τουλάχιστον δύο εβδομάδες καταγράφηκαν λιγότερες από τις μισές ημερήσιες εισαγωγές στην Αττική. Μέχρι τώρα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου αποτελούσαν το 53% -56% του ημερήσιου αριθμού. Πρόκειται για ένα στοιχείο που θα εκτιμηθεί από τους ειδικούς με βάση και τα επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης εβδομάδας, ώστε να αξιολογηθεί εάν είναι μεμονωμένο ή αν συνεχίσει να καταγράφεται.

Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονταν έως χθες βράδυ 659 ασθενείς, με τους 96 από αυτούς σε Μονάδες.

Στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο οι ασθενείς ξεπερνούσαν τους 750, με τους 102 να είναι πιο επιβαρυμενοι σε Μονάδες.
Άλλοι 108 ασθενείς νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της Κρήτης, με τους 18 σε Μονάδες.

Κλείσιμο
Τέλος, οι περισσότερες απώλειες (συνολικά ήταν 51 οι νεκροί) καταγράφηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής και της Πελοποννήσου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης