Μεσσηνία: Θα διέθετε για πώληση «μαϊμού» χρυσές λίρες Αγγλίας!

Μεσσηνία: Θα διέθετε για πώληση «μαϊμού» χρυσές λίρες Αγγλίας!

Είχε κρυμμένες 195 λίρες, τις οποίες θα πωλούσε έναντι 425 ευρώ την κάθε μία

ααα
«Τρελά» κέρδη θα απέφερε σε έναν 48χρονο Ρομά η πώληση δεκάδων σπάνιων χρυσών λιρών Αγγλίας που έκρυβε στο σπίτι του στο Πλατύ Μεσσηνίας. Μόνο που ήταν… κίβδηλες, καθώς ήταν αριστοτεχνικά φτιαγμένα αντίγραφα!

Ο 48χρονος βρισκόταν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας ως ύποπτος για εμπόριο όπλων, αλλά κατά την έρευνα που έγινε την Πέμπτη στο σπίτι του όπου συνελήφθη, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένες σε ένα μικρό δοχείο και θαμμένες στο έδαφος της αυλής 195 χρυσές λίρες Αγγλίας, πιστά αντίγραφα της περιόδου του βασιλιά Γεωργίου του Ε’!

Πρόκειται για τις πιο σπάνιες λίρες κοπής του 1926, που πωλούνται έναντι 425 ευρώ. Αν ο 48χρονος τις διοχέτευε στην αγορά, θα του απέφεραν ως και 82.875 ευρώ! Αυτό που ερευνούν τώρα οι άνδρες της Ασφάλειας, είναι πώς βρέθηκαν στα χέρια του οι άριστα παραχαραγμένες λίρες που δεν ξεχώριζαν από τις γνήσιες και, κυρίως, ποιος τις κατασκεύασε.

Εκτός από τις λίρες, όμως, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του Ρομά ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, 40 σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και έναν κενό κάλυκα. Τα όπλα εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση, ενώ ο 48χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη εμπορία όπλων και παραχάραξη νομίσματος και κρατείται για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φθινοπωρινό το τοπίο με νεφώσεις σήμερα - Πέφτει η θερμοκρασία από αύριο

Lockdown: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα και αύριο – Πώς θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα

Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που είναι ήδη Covid-free
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης