Εντυπωσιακές εικόνες από το Καβούρι: Με τα πόδια στο νησάκι... λόγω άμπωτης

Εντυπωσιακές εικόνες από το Καβούρι: Με τα πόδια στο νησάκι... λόγω άμπωτης

Λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού, ο κόσμος μπορούσε να πάει με τα πόδια μέχρι το νησάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα από την ακτή, χωρίς να βραχεί

kavouri__6_
Μπροστά σε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο βρέθηκαν οι κάτοικοι στο Καβούρι, σήμερα, καθώς είδαν τη στάθμη της θάλασσας να έχει υποχωρήσει λόγω άμπωτης.

Μάλιστα, ο κόσμος μπορούσε να πάει με τα πόδια μέχρι το νησάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα από την ακτή χωρίς να βραχεί.

kavouri__2_
kavouri__3_


Πού οφείλεται το φαινόμενο

Το φαινόμενο αυτό έχει να κάνει με την χαμηλή στάθμη της θάλασσας, όπου ουσιαστικά τα νερά μαζεύονται προς τον ωκεανό με αποτέλεσμα να ξεπροβάλλει η στεριά σε σημεία όπου ήταν θάλασσα.

kavouri__4_
kavouri__5_
Κλείσιμο


Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι σχετίζουν το συγκεκριμένο φαινόμενο με επικείμενο ισχυρό σεισμό, κάτι όμως που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει σχέση.

Πρόκειται για ένα μετεωρολογικό φαινόμενο το οποίο άρχισε να γίνεται αντιληπτό στα τέλη Φεβρουαρίου και παρατηρείται ακόμη και σήμερα, όπως είχε εξηγήσει πριν λίγες μέρες στο protothema.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και Υπεύθυνος λειτουργίας του www.meteo.gr.

kavouri__7_
kavouri__1_



«Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο να τονίσουμε ότι δεν είναι επικίνδυνο. Από δορυφορικές μετρήσεις βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες αυτό παρατηρείται σε όλη τη Μεσόγειο, όπου η θάλασσα είναι από 40 έως 60 εκατοστά κάτω από τα κανονικά, άρα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι κάτι που έχει ξαναεμφανιστεί, από τις δορυφορικές μετρήσεις είδαμε ότι και πέρυσι την Άνοιξη είχαμε αρκετά χαμηλές τιμές και είχε ανέβει στα κανονικά επίπεδα κοντά στο φθινόπωρο. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Δηλαδή στις πολύ υψηλές πιέσεις που καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της νότιας Ευρώπης. Και οι υψηλές πιέσεις οδηγούν σε αυτή τη χαμηλή στάθμη της θάλασσας. Η εκτίμησή μου είναι ότι στις επόμενες ημέρες θα αλλάξει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία και σταδιακά θα επανέλθει. Ένα κάποιο ρόλο παίζει και η κίνηση των πλανητών, της σελήνης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με σεισμούς και δεν είναι επικίνδυνο».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Έξι νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Μέγκαν Μαρκλ: Γιατί τα βρετανικά ταμπλόιντ λατρεύουν να τη μισούν

Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές από την Καθαρά Δευτέρα - Μας τα χαλάει ο καιρός σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης