Γραμματέας Αστυνομικών (ΘΕΜΑ 104, 6): Μας προβληματίζει το μίσος ορισμένων για την αστυνομία

Γραμματέας Αστυνομικών (ΘΕΜΑ 104, 6): Μας προβληματίζει το μίσος ορισμένων για την αστυνομία

Ο Χρήστος Συνδρεβέλης χαρακτήρισε «θλιβερότατες» και «πολύ σκληρές» τις εικονές των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη που «δεν τιμούν την κοινωνία μας», κάνοντας λόγο για «ανθρώπους που ήθελαν να δολοφονήσουν έναν συνάνθρωπό τους»

astinomikos-main
«Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει όπως πρέπει, ως επαγγελματίες και στη διάθεση του πολίτη για να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο», τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γραμματέας Αστυνομικών Χρήστος Συνδρεβέλης αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του συναδέλφου του Αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Εικόνες τις οποίες χαρακτήρισε «θλιβερότατες» και «πολύ σκληρές» που δεν τιμούν την κοινωνία μας, κάνοντας λόγο για «ανθρώπους που ήθελαν να δολοφονήσουν έναν συνάνθρωπό τους». «Μας προβλημάτισε το μίσος ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει τον ρόλο της αστυνομίας».

«Πάντα είμαστε δίπλα στον πολίτη, προστάτες της κοινωνίας» ανέφερε ο Χρ. Συνδρεβέλης και σχολιάζοντας το περιστατικό αστυνομικής βίας την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν κρύφτηκε, είναι σε εξέλιξη όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες ώστε να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες. «Αλλά αυτό δεν μπαίνει στο ίδιο ζύγι με όσα είδαμε χθες: απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού».

«Η εισαγωγή και η εκπαίδευση στην ελληνική αστυνομία πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω των πανελληνίων εξετάσεων. Δεν είναι εμμονή αυτό σχετίζεται και με τον χρόνο σπουδών», υπογραμμίζει ο Γραμματέας του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Συνδρεβέλης, απαντώντας στην αυστηρή κριτική που ασκείται για τα φαινόμενα υπέρμετρης αστυνομικής βίας. «Θέλουμε ο αστυνομικός να είναι επαρκώς εκπαιδευμένος, έτσι όπως προβλέπουν οι μελέτες και οι κανονισμοί της αστυνομικής ακαδημίας» τονίζει, αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς ότι υπάρχει κενό στο σοβαρό αυτό ζήτημα και πάντως περιθώρια βελτίωσης.

«Εμείς ως Ομοσπονδία επιζητούμε όχι μόνο την εκπαίδευση αλλά και τη μετεκπαίδευση, τη δια βίου υπηρεσιακή εκπαίδευση των αστυνομικών», τονίζει ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων μιλώντας στο ΘΕΜΑ Radio. «Αλοίμονο αν βγαίνει κάποιος από τη σχολή και δεν μετεκπαιδευθεί μέσα σε 40 χρόνια πορείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει την καλύτερη εκπαίδευση της αστυνομίας για να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη μέσα από την εκπαίδευση».






Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Γαλλία: Ακυρώνουν χειρουργεία στο Παρίσι για να ελευθερώσουν κλίνες ΜΕΘ

Σε διαθεσιμότητα o αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό της Κυριακής

Συμφωνία Κομισιόν - Pfizer για επιπλέον 4 εκατ. δόσεις εμβολίων πριν τα τέλη Μαρτίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης