Εξαπάτησαν 26 παραγωγούς παριστάνοντας τους εμπόρους σε Αχαΐα και Ηλεία

Εξαπάτησαν 26 παραγωγούς παριστάνοντας τους εμπόρους σε Αχαΐα και Ηλεία

Τους εξαπάτησαν σε διάστημα πέντε μηνών - Δύο χρόνια μετά κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες και τους συνέλεβαν

olive-tree
Πειστική ήταν η μέθοδος που ακολουθούσε ένα ζευγάρι απατεώνων για να βάζει στο χέρι μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου και σταφίδας από παραγωγούς στην Αχαΐα και την Ηλεία, αφού εξοφλούσαν άμεσα μια πρώτη μικρή παραγγελία και μάλιστα σε τιμή υψηλότερη από αυτήν της αγοράς!

Στη συνέχεια, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων, τους ζητούσαν να τους παραδώσουν μεγαλύτερες ποσότητες επί πιστώσει, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα καταβάλουν άμεσα το αντίτιμο, πράγμα που δεν έκαναν ποτέ! Με τον τρόπο αυτό, από τον Σεπτέμβριο του 2018 ως και τον Φεβρουάριο του 2019 εξαπάτησαν 26 εμπόρους αγροτικών προϊόντων και τους απέσπασαν περισσότερους από 50 τόνους ελαιολάδου και οκτώ τόνους σταφίδας, από την διάθεση των οποίων στην αγορά αποκόμισαν συνολικά 120.000 ευρώ!

Αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών ταυτοποίησαν τους δράστες, τους εντόπισαν στο σπίτι τους σε περιοχή του Αιγίου και τους συνέλαβαν. Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν διέθεταν άδεια, 300 ευρώ, πέντε τιμολόγια και οκτώ δελτία αποστολής που αποτελούν πειστήρια για την δράση τους. Το ζευγάρι παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που τους άσκησε δίωξη για απάτες κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδήσεις σήμερα

Survivor: Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Νικαράγουα: Αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις στο ηφαίστειο Σαν Κριστόμπαλ-Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Το Αρκάνσας επιβάλλει σχεδόν απόλυτη απαγόρευση της άμβλωσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης