Τσικνοπέμπτη σε καιρό lockdown: Πήραν φωτιά... τα delivery!

Τσικνοπέμπτη σε καιρό lockdown: Πήραν φωτιά... τα delivery!

Στα σπίτια τους γιόρτασαν οι Έλληνες την πιο περίεργη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων ετών - Στο φουλ οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία, με τις πωλήσεις να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση τις προηγούμενες ημέρες - Ασταμάτητα δρομολόγια από τους ντελιβεράδες

tsiknopempti-0
Στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και πολλές άλλες περιοχές της χώρας και υπό αυτές τις συνθήκες υποχρεώνονται οι κάτοικοί τους να γιορτάσουν τη φετινή, πιο περίεργη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων.

Με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα εμπορικά κέντρα να έχουν κατεβασμένα ρολά και την απαγόρευση κυκλοφορίας να περιορίζει την κινητικότητα, σε λειτουργία βρίσκονται μονάχα οι ταβέρνες, οι ψησταριές και τα εστιατόρια που προσφέρουν delivery και παραγγελίες σε πακέτο, με στόχο να καλύψουν τις ορέξεις των Ελλήνων που θέλουν να πάρουν, έστω και με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με άλλες χρονιές... μυρωδιά από Τσικνοπέμπτη!

souvlakia1
souvlakia2


Σε αυτό το πλαίσιο, τα τηλέφωνα σε ταβέρνες χτυπούν ασταμάτηα από το πρωί για παραγγελίες, ενώ μεγάλη ήταν η κίνηση και στην αγορά κρεάτων τις προηγούμενες ημέρες. «Ήδη έχουμε δεχτεί αρκετές παραγγελίες. Ο κόσμος παίρνει τηλέφωνο από τις 9:00 το πρωί ενώ έχουμε και προ παραγγελίες που έγιναν από εχθές το βράδυ», ανέφερε στο Thestival υπάλληλος ψητοπωλείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Τσικνοκάπνα» στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Τσικνοπέμπτη/Lockdown
Κλείσιμο


Τσικνοπέμπτη στο κέντρο της Κοζάνης


Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα Βλάχικα στη Βάρη Αττικής, με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά με τα delivery να πηγαινοέρχονται χωρίς σταματημό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9ora1857j81-se)


souvlakia3


Παράλληλα, η ζήτηση στα κρεοπωλεία παρουσίασε αύξηση 50%, σύμφωνα με όσα λένε οι έμποροι, αφού όλοι φέτος κάνουν Τσικνοπέμπτη στα σπίτια τους. Μάλιστα, αρκέτα κρεοπωλεία σε όλη τη χώρα λειτούργησαν με delivery, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9osfm9ujoa9-se)


Καλαμάτα: Τσικνοπέμπτη με delivery και take away


Παρά το lockdown πάντως, το κέφι στα σπίτια παραμένει ζωντανό, αλλά... με μέτρο, με τους ανθρώπους να ψήνουν, να τραγουδούν και να χορεύουν με τις απαραίτητες αποστάσεις και με την ελπίδα ότι η επόμενη Τσικνοπέμπτη θα εορταστεί με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

souvlakia4
souvlakia5


Οι ψησταριές στην Πάτρα στήθηκαν από νωρίς στις αυλές των σπιτιών, με μόνους καλεσμένους τα μέλη της οικογένειας, όπως εξάλλου ζήτησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ας τσικνίσουμε μόνο με την οικογένειά μας. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς αλλιώς να το εκφράσω. Είναι κρίμα, τώρα, που βλέπουμε την έξοδο, να γίνει μεγάλη ζημιά. Να γκρεμίσουμε, δηλαδή, στο τέλος όσα με κόπο χτίσαμε από την αρχή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις επαφές τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της Κρήτης γιορτάζουν με κρητικές λίρες, ενώ την τιμητική του έχει το λεγόμενο «αντικριστό», σπεσιαλιτέ που εξαντλείται όταν βγαίνει από την σχάρα. Νωρίτερα, έξω από κρεοπωλεία σχηματίστηκαν ουρές από ανθρώπους κάθε ηλικίας που έσπευσαν να εφοδιαστούν κρέας για να τιμήσουν το έθιμο της ημέρας: να τσικνίσουν κατά... μόνας.

kriti_tsikna
 

Στην Κοζάνη, που έχει βγει από το βαθύ κόκκινο, η κατάσταση είναι λίγο πιο... χαλαρή, με το κέντρο της πόλης να κινείται σε αποκριάτικους ρυθμούς.

kozan.gr: Ώρα 20.00: Εικόνες από το κέντρο της Κοζάνης


Αστυνομία σε ψητοπωλείο στη Θεσσαλονίκη

Αντιμέτωπος με την αστυνομία ήρθε, πάντως, νωρίς το μεσημέρι ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στο κατάστημα της οδού Λαμπράκη μετά από καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε στηθεί ψησταριά στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το ψητοπωλείο.

psitopoleio_stynomia


Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η ψησταριά είχε όντως στηθεί στο πλακόστρωτο και γι’ αυτόν το λόγο βεβαίωσαν υγειονομική παράβαση στον ιδιοκτήτη του καταστήματος εστίασης. Δικογραφία σε βάρος του θα σχηματιστεί από το ΑΤ Τούμπας- Τριανδρίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Θύελλα στο παλάτι: Κέιτ και Ουίλιαμ στο μήνυμα της Ελισάβετ μετά τις αποκαλύψεις για Μέγκαν

Παναθηναϊκός: Yπογράφεται η σύμβαση ΠΑΕ και Δήμου Αθηναίων

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ελέγχονται τα κτήρια στη Λάρισα – Ουρές στη ΔΕΥΑΛ για εμφιαλωμένο νερό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης