Ηλεία - Γηροκομείο «Παναγιά Καθολική»: Απολύθηκαν δύο εργαζόμενοι γιατί δεν εμβολιάστηκαν

Ηλεία - Γηροκομείο «Παναγιά Καθολική»: Απολύθηκαν δύο εργαζόμενοι γιατί δεν εμβολιάστηκαν

«Πήγε το κλιμάκιο να κάνει εμβόλιο αυτοί οι δύο εργαζόμενοι είπαν "εμείς δεν κάνουμε"»

KATHOLIKI-1024x527
Με στόχο να προστατεύσει την υγεία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο της Ι. Μ. Ηλείας στη Γαστούνη καθώς και των εργαζομένων στο ίδρυμα, ο Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός απέλυσε δύο εργαζόμενους που αρνήθηκαν πεισματικά και δίχως λόγο να εμβολιαστούν.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εφημ. «Πατρίς».  Ο μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου στο Νοσοκομείο του Πύργου.

«Πήγα από τους πρώτους με ραντεβού στο Νοσοκομείο του Πύργου χωρίς τυμπανοκρουσίες και εμβολιάστηκα. Είμαι 89 ετών και έχω κάνει και τις δύο δόσεις. Πρέπει να επαινέσω τον διοικητή του Νοσοκομείου γιατί στον Πύργο υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί άψογα», δηλωσε ο ίδιος. 

Γιατί απολύθηκαν

Ο σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στις απομακρύνσεις δύο εργαζομένων από το ίδρυμα «Παναγία Καθολική», δήλωσε: «Ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος. Ήδη πρέπει να σου πω ότι απολύσαμε χθες δύο εργαζόμενους από ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως , από το Γηροκομείο "Παναγία η Καθολική" στην Γαστούνη. Τους απολύσαμε γιατί ενώ πήγε το κλιμάκιο να κάνει εμβόλιο αυτοί οι δύο εργαζόμενοι είπαν "εμείς δεν κάνουμε". Τους δώσαμε και 15 μέρες άδεια να πάνε για εμβολιασμό ή σε γιατρό να τους δώσει χαρτί ότι δεν ενδείκνυται εμβολιασμός αλλά οι εργαζόμενοι ήταν ανένδοτοι. "Εγώ δεν το κάνω ό,τι και να γίνει" είπαν. Δυστυχώς τους απολύσαμε για να μην κινδυνεύσει η υγεία των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων και των εργαζομένων».

«Να προσέχουν και οι νέοι»

Ο Μητροπολίτης με αφορμή τον ένα χρόνο παρουσίας του Covid-19 και στην Ηλεία δήλωσε στην «Πατρίς»: «Ο κορωνοϊός δεν είναι μια κατάσταση μυθώδης. Δεν είναι ένα τέχνασμα κάποιων για να υποδουλώσουν τους λαούς. Ο κορονοϊός είναι μια πραγματικότητα και γύρω μας πεθαίνουν άνθρωποι κάθε μέρα, άλλοι υποφέρουν και υποφέρει και η οικονομία μας. Πρέπει όλοι να επιδεικνύουμε μεγάλη προσοχή και να ακούμε τους ειδικούς και τι μας λέει η κυβέρνησή μας. Ως Επίσκοπος της Ηλείας από την αρχή που εκδηλώθηκε ο κορονοϊός, από πέρυσι δηλαδή, έλαβα τόσα μέτρα ώστε να προστατευτούμε όλοι και οι χριστιανοί μας αλλά και οι χριστιανοί δεν πρέπει να το παίρνουν αψήφιστα το θέμα και ιδιαίτερα οι νεώτερες ηλικίες αφού και αυτές πλήττονται. Να προσέχουν οι νέοι μας γιατί είναι πολύτιμο κεφάλαιο. Να προσέχουμε λοιπόν. Να καταλάβουμε ότι θα συμβεί κάτι κακό και θα είναι δύσκολο να σωθούμε».

Πηγή: Patrisnews.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Η Νορβηγία πήρε 35 Σύρους πρόσφυγες από τη Μόρια

Survivor: Τα ελληνικά του Ατζούν Ιλιτζαλί, ο μπακλαβάς από το Μαϊάμι και το love story Μαριαλένας - Σάκη

Ξεκινά ο επανυπολογισμός και για τους παλαιούς συνταξιούχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης