Τσελέντης για σεισμό στην Ελασσόνα (ΘΕΜΑ 104,6): Φοβάμαι καταρρεύσεις σπιτιών από τους μετασεισμούς
«Με ανησυχεί που η περιοχή είναι άσχημα δομημένη και επειδή ο κύριος σεισμός ήταν επιφανειακός, η μεγάλη μετασεισμική ακολουθία με ισχυρούς σεισμούς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα», τόνισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Το σεισμικό ρήγμα του Τυρνάβου έχει εξαντλήσει το σεισμικό του δυναμικόκαι δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6 Ρίχτερ, η μετασεισμική ακολουθία είναι κανονική, αλλά με ανησυχεί το πρόβλημα με τα σπίτια, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104.6 ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Όπως είπε «με ανησυχεί που η περιοχή είναι άσχημα δομημένη και επειδή ο κύριος σεισμός ήταν επιφανειακός, η μεγάλη μετασεισμική ακολουθία με ισχυρούς σεισμούς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ένα σπίτι που έχει υποστεί ζημιά από τον κύριο σεισμό θα κινδυνεύσει από ένα μεγάλο μετασεισμό, μπορεί να έχουμε καταρρεύσεις
Άρα οι κάτοικοι να μην μπουν στα σπίτια χωρίς να έχουν βεβαίωση από μηχανικό» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ‘γράφαμε δύο μήνες πριν για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά δεν περιμέναμε τέτοιο σεισμό. Ο σεισμός αυτός δεν φαίνεται ότι μπορεί να διεγείρει κάποια γειτονικά ρήγματα κι αυτό».
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.