Τσελέντης για σεισμό στην Ελασσόνα (ΘΕΜΑ 104,6): Φοβάμαι καταρρεύσεις σπιτιών από τους μετασεισμούς
«Με ανησυχεί που η περιοχή είναι άσχημα δομημένη και επειδή ο κύριος σεισμός ήταν επιφανειακός, η μεγάλη μετασεισμική ακολουθία με ισχυρούς σεισμούς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα», τόνισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
Το σεισμικό ρήγμα του Τυρνάβου έχει εξαντλήσει το σεισμικό του δυναμικόκαι δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6 Ρίχτερ, η μετασεισμική ακολουθία είναι κανονική, αλλά με ανησυχεί το πρόβλημα με τα σπίτια, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104.6 ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Όπως είπε «με ανησυχεί που η περιοχή είναι άσχημα δομημένη και επειδή ο κύριος σεισμός ήταν επιφανειακός, η μεγάλη μετασεισμική ακολουθία με ισχυρούς σεισμούς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ένα σπίτι που έχει υποστεί ζημιά από τον κύριο σεισμό θα κινδυνεύσει από ένα μεγάλο μετασεισμό, μπορεί να έχουμε καταρρεύσεις
Άρα οι κάτοικοι να μην μπουν στα σπίτια χωρίς να έχουν βεβαίωση από μηχανικό» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ‘γράφαμε δύο μήνες πριν για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά δεν περιμέναμε τέτοιο σεισμό. Ο σεισμός αυτός δεν φαίνεται ότι μπορεί να διεγείρει κάποια γειτονικά ρήγματα κι αυτό».
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.