Καιρός: Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες τσικνίζουμε σήμερα - Κακοκαιρία από Κυριακή

Καιρός: Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες τσικνίζουμε σήμερα - Κακοκαιρία από Κυριακή

Καιρός σήμερα: Τσικνοπέμπτη με ηλιοφάνεια - Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σε όλη τη χώρα

maios
Αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού έχουν τεθεί σε ισχύ από σήμερα Πέμπτη, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ημέρα εφαρμογής των  μέτρων τυγχάνει να συμπίπτει με την Τσικνοπέμπτη. Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος  σε όλη σχεδόν τη χώρα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες

Ωστόσο, όπως έχουν ξεκαθαρίσει τόσο οι επιστήμονες της χώρας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς χθες, τίποτα δεν θα θυμίζει την Τσικνοπέμπτη, όπως την ξέραμε στην προ-κορονωϊού εποχή.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, ωστόσο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις για το επόμενο τριήμερο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα 

-Σχεδόν αίθριος καιρός έως και το Σάββατο
-Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή με βροχές στα ηπειρωτικά
-Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά το επόμενο διήμερο και πτώση από την Κυριακή
Κλείσιμο
-Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ το Σαββατοκύριακο

Σήμερα Πέμπτη - Τσικνοπέμπτη - προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση.
kairos_tsiknopempti_ilios_kairos_simera




Παγετός κατά τόπους το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου 2021

Παγετός επικράτησε κατά τόπους το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας και ήταν ίση με -7.4 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

kairos_pagetos_meteo_tsiknopempti



Καιρός Παρασκευή


Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairos_paraskeui_tsiknopempti



Καιρός Σάββατο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα δυτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, όμως γρήγορα στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

kairos_savvato_emy_martios



Χαλάει ο καιρός από την Κυριακή 

Προς τα μέσα της νέας εβδομάδας ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί σημαντικά.

Ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» αναμένεται να υψωθεί προς τη δυτική Ευρώπη ωθώντας ψυχρές αέριες μάζες προς την κεντρική Μεσόγειο. Έτσι λοιπόν αναμένεται να σχηματιστεί ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό κοντά στην Ιταλία το οποίο καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικότερα θα προκαλέσει ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή μας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους ακόμη και χιόνια πιθανόν όχι μόνο στα ορεινά. Εκτιμάται ότι το χρονικό διάστημα 10 με 15 Μαρτίου χρειάζεται προσοχή.

Η πρόγνωση αναφέρεται και στην ανοιξιάτικη ανάπαυλα που θα βιώσουμε μέχρι και το Σάββατο, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Κυριακή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

kairos_kiriaki_kakokairia_emy_martios


Καιρός Δευτέρα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί , στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί και η ένταση τους 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Χίλιες και μια νύχτες στο Λαγονήσι: Ο Άραβας με τα μοντέλα και τη βίλα Ωνάση που αγοράζει «οτιδήποτε πουλιέται»

Space X: Ο τρίτος πύραυλος Starship του Έλον Μασκ κατάφερε να προσγειωθεί αλλά τελικά εξερράγη

Απεργία πείνας Κουφοντίνα: Γιατί πήρε δικηγόρο και τον Σοφό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης