Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Σοβαρές ζημιές σε δυο ιστορικά μνημεία

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Σοβαρές ζημιές σε δυο ιστορικά μνημεία

Τα μνημεία που υπέστησαν τις ζημιές είναι στην Αγία Παρασκευή Τυρνάβου (19ος αιώνας) και στον 'Αγιο Νικόλαο, στο Κουτσόχερο (17ος αιώνας)

Κουτσοχερο
Σοβαρές ζημιές σε δύο μνημεία, στην Αγία Παρασκευή Τυρνάβου (19ος αιώνας) και στον 'Αγιο Νικόλαο, στο Κουτσόχερο (17ος αιώνας), προκάλεσε ο σεισμός που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, με επίκεντρο την Ελασσόνα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τις αυτοψίες στις οποίες προέβη η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, οι πρώτες εκτιμήσεις από τις αυτοψίες είναι οι εξής:

«1. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές σε δύο μνημεία: Στην Αγία Παρασκευή Τυρνάβου (19ος αιώνας) και στον 'Αγιο Νικόλαο, στο Κουτσόχερο (17ος αιώνας), ενώ κατέρρευσε και το πλίνθινο κωδωνοστάσιο του Αγίου Νικολάου (19ος αιώνας) στον Τύρναβο.

2. Ελαφρότερες ζημιές υπέστη η Παναγία Φανερωμένη Τυρνάβου (19ος αιώνας).

3. Πολύ ελαφρές ζημιές έχουν σημειωθεί στη Λάρισα, όπως πτώση σοβάδων και κεραμιδιών, στο Γενί Τζαμί. Σημειώθηκε πτώση καπνοδόχου στα πρώην Στρατιωτικά Αρτοποιεία, όπου βρίσκεται και η αρχαιολογική αποθήκη.

4. Ελαφρές ζημιές σημειώθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο όπου παρατηρήθηκε πτώση ορισμένων τμημάτων εδωλίων στην Περιοδική έκθεση».

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «αναμένεται νεότερη αναφορά για τυχόν ζημίες μόλις τα κλιμάκια της Εφορείας μπορέσουν να επισκεφθούν όλους τους χώρους. Αν χρειαστεί, θα μεταβούν επιτόπου και οι αρμόδιοι από την κεντρική υπηρεσία ώστε να επιταχυνθεί η αποτίμηση των ζημιών».


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Ελασσόνα: Πληροφορίες για εγκλωβισμένο στο Μεσοχώρι

Δήμαρχος Ελασσόνας: Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από τον σεισμό, προσπαθούμε να ελέγξουμε την κατάσταση

Σεισμός στην Ελασσόνα - Αθάνασιος Γκανάς: Έγινε και μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης