Ψηφιακό συνέδριο ΣΕΒ- Endeavor: Η πανδημία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

Ψηφιακό συνέδριο ΣΕΒ- Endeavor: Η πανδημία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

«Θέλουμε να εργαστούμε στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που εργαζόμαστε στη Silicon Valley», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της General Catalyst Νίκος Βονάτσος

0sev_large
Την πεποίθηση ότι η πανδημία μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας καθώς η ανάπτυξη της τηλεργασίας επιτρέπει σε επιχειρηματίες και επιστήμονες να επιστρέψουν στη χώρα και να εργάζονται από εδώ εξέφρασαν εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας του εξωτερικού που συμμετείχαν στο διεθνές ψηφιακό συνεδρίου "Innovative Greeks" που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

«Θέλουμε να εργαστούμε στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που εργαζόμαστε στη Silicon Valley», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της General Catalyst Νίκος Βονάτσος ο οποίος, όπως ανέφερε, περνά ήδη μεγάλο μέρος ρου χρόνου του στην Ελλάδα.

«Χάρη στην τεχνολογία, παρά την πανδημία, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους μας, τα παιδιά συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους. Η πανδημία είναι χρυσή ευκαιρία για να φτιάξουμε τα κακώς κείμενα και να προχωρήσουμε με την συμμετοχή όλων. Παλιά όταν έλεγα στους συνεταίρους μου ότι θα πάω στην Ελλάδα με κοίταζαν παράξενα, τώρα μπορώ να εργαστώ από ένα ελληνικό νησί», πρόσθεσε.

Κάποιος μπορεί να είναι το ίδιο παραγωγικός στο σπίτι του όσο και στο γραφείο, σημείωσε ο ιδρυτής της Aisera Χρήστος Τρύφωνας ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο από την Κέρκυρα.

Ανέφερε ότι η μετανάστευση πολλών Ελλήνων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης τους έφερε σε επαφή με τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό και πρόσθεσε πως η πανδημία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο τρόπος δημιουργίας μιας νεοφυούς επιχείρησης σήμερα έχει αλλάξει εντελώς τα τελευταία 20 χρόνια και ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται βοήθεια σε διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους και όχι μόνο στην αρχή.

Κλείσιμο
Ο κορωνοϊος έχει μεγάλο αντίκτυπο σε θέματα υγείας αλλά έχει και ευεργετικές επιπτώσεις, ανέφερε η Νίκη Τριγώνη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο την Οξφόρδης.

Εταιρείες θα μπορούσαν να μεταφέρουν ένα μέρος της δραστηριότητάς τους στην Ελλάδα και να συνεχίσουν να απασχολούν εργαζόμενους εξ αποστάσεως.

«Υπάρχουν εταιρείες στη Μ.Βρετανία που έχουν προσλάβει ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται από την Ελλάδα», τόνισε.

Στις διαφορές του αμερικανικού συστήματος υποστήριξης της καινοτομίας σε σχέση με το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό αναφέρθηκε η Νίκη Γουλιμή συνιδρύτρια της Nova Credit τονίζοντας πως στις ΗΠΑ οι επενδυτές είναι πιο πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκο.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Nova Credit άντλησε 3,6 εκατ. δολάρια πριν ακόμη παρουσιάσει το προϊόν της ενώ εκτίμησε πως η μετανάστευση σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν σε παγκόσμια κλίμακα.


Ειδήσεις σήμερα 

Μητσοτάκης: Να κάνουμε μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια - Από Απρίλιο θα έχουμε περισσότερα εμβόλια 

Αντζελίνα Τζολί: Πούλησε 11,5 εκατομμύρια δολάρια τον πίνακα του Τσώρτσιλ

Κορωνοϊός - The Sun: Με fast-track διαδικασία θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι Βρετανοί στην Ελλάδα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης