Κορωνοϊός-Αττική: Αγώνας δρόμου για ένα κρεβάτι εντατικής μετά από την «έκρηξη» στα κρούσματα
Μάχες δίνουν οι γιατροί στα μεγάλα νοσοκομεία, όπως η «Σωτηρία» και ο «Ευαγγελισμός» , προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή περίθαλψη για τους ασθενείς που νοσούν βαριά και χρειάζονται διασωλήνωση
Στην «εντατική» βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς η πίεση που δέχεται από τις εισαγωγές είναι ασφυκτική, με την πανδημία να δημιουργεί ανησυχητική συμφόρηση στις ΜΕΘ.
Ενδεικτική της προβληματικής εικόνας είναι η κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στο «Σωτηρία», όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη στην εντατική, αλλά και στον «Ευαγγελισμό», όπου επίσης όλες οι κλίνες είναι γεμάτες.
«Σήμερα υπάρχουν ασθενείς, νέοι άνθρωποι από 30 μέχρι 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν κλίνες να νοσηλευτούν. Βρίσκονται στην κλινική covid με αναπνευστήρες και πλέον οι γιατροί δίνουν άνιση μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, στο Mega, ο Ευάγγελος Μπαλής, επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του «Ευαγγελισμού».
Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος ανέφερε αργότερα οι δύο από τους ασθενείς είχαν ήδη απορροφηθεί , προσθέτοντας ότι οι υπόλοιποι θα απορροφηθούν εντός της ημέρας. «Είμαστε σε μια δύσκολή κατάσταση» , παραδέχθηκε ο διοικητής.
«Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι αν κάποιος ασθενής, από αυτούς που είναι διασωληνωμένοι, έχει μια βελτίωση αμέσως κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση του», ανέφερε ο επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του «Ευαγγελισμού».
Κλείσιμο
«Η χθεσινή εφημερία ήταν από τις χειρότερες και αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει», αποκάλυψε ακόμη.
«Από τη στιγμή που θα έχουμε μείωση των περιπτώσεων κορωνοϊού, θα πρέπει να περάσουν 15 μέρες για να φανεί η μείωση αυτή στις απλές κλινικές. Για τη μονάδα ακόμα περισσότερες. Χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα. Θα πρέπει όλος ο υγειονομικός κόσμος να συμβάλλει και εδώ μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας», τόνισε ο κ. Μπαλής.
Καταλήγοντας έκανε έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει δραστικά- και από μόνος του ο καθένας να θέσει κάποια όρια ώστε να βοηθήσει όλους τους υπόλοιπους.
Το UniversityofWestLondon και το «δικό μας» BCACollege ιδρύουν στο Λονδίνο Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτιλιακών Σπουδών, μια εξέλιξη σημαντική για την Εκπαίδευση, τη Ναυτιλία, το επιχειρείν και την εξωστρέφεια.
Από τον Σωτήρη Κοντιζά, τον Ορέστη Χαλκιά, τον Κωστή Μαραβέγια, τη Χριστίνα Μπόμπα, και τη Μαίρη Βυτινάρος μέχρι την Όλγα Ντάλλα, τη Genevieve Majari και τη Γαία Μερκούρη όλοι επιλέγουν Converse!
Η ευρωπαϊκή μελέτη με τη συμμετοχή δύο Ελλήνων επιστημόνων για το αποτύπωμα της παχυσαρκίας στη δημόσια υγεία παρουσιάστηκε χθες, στο πλαίσιο του ετήσιου Πανελληνίου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας