Αδέλφια δολοφονηθέντος από τη 17Ν: Ο Χρήστος Μάτης δεν μπορεί να κάνει απεργία πείνας απ’ τον τάφο

Αδέλφια δολοφονηθέντος από τη 17Ν: Ο Χρήστος Μάτης δεν μπορεί να κάνει απεργία πείνας απ’ τον τάφο

Ο Χρήστος Μάτης δολοφονήθηκε από τον Δημήτρη Κουφοντίνα την παραμονή των Χριστουγέννων του 1984 κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στα Πετράλωνα - Το όπλο του είχε κλαπεί και εντοπίστηκε στον σάκο που είχε ο Σάββας Ξηρός το καλοκαίρι του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά

xristos-matis1
«Ο αδερφός μου μπορεί να σηκωθεί να κάνει απεργία πείνας από εκεί που βρίσκεται; Όχι… Όχι…», τόνισε με λυγμούς μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, η Ανθούλα Μάτη, αδερφή του αστυνομικού Χρήστου Μάτη, που δολοφονήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1984 από τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα

«Να καθίσει (σ.σ: ο Δ. Κουφοντίνας) εκεί που είναι και να μην εκβιάζει ολόκληρο κράτος… Εγώ πιστεύω (σ.σ: για την επιστολή άλλων συγγενών θυμάτων), ότι είναι σωστό αυτό. Να σταματήσει την απεργία πείνας, να σιτιστεί και να ζήσει όσο ζήσει…. Δεν θέλουμε εμείς να πεθάνει από την ασιτία και την δίψα. Εμάς οι συγγενείς δεν γυρίζουν πίσω…» σημείωσε ακόμη η κυρία Μάτη.

«Η μάνα μου πήγε να αγοράσει γλυκά γιατί γιόρταζε την άλλη μέρα το παλικάρι… Εγώ το έμαθα το μεσημέρι… Τρελάθηκα... Ξέρετε τι είναι την παραμονή των Χριστουγέννων να είναι να πάρεις άδεια, να πας στο χωριό, και από την άλλη να μπαίνουν οι ληστές, γιατί ληστές ήταν αυτοί, δεν ήταν ούτε πολιτικοί για πολιτικούς λόγους, ληστές ήταν μπήκαν μέσα να ληστέψουν την τράπεζα να έχουν να τρώνε γιατί δεν δούλευαν, κοίταζαν να σκοτώνουν τους συνανθρώπους μας, απλούς πολίτες, και τώρα θέλουν να είναι πολιτικοί κρατούμενοι;», συνέχισε. 

«Τι ήταν ο αδερφός μου; Ο αδερφός μου κοίταγε να βγάλει το μεροκάματο να ζήσει… Φτωχοί ήμασταν… Φύγαμε όλοι από το χωριό μας να πάμε παραπέρα, να βγάλουμε ένα μεροκάματο. Και μπήκε ο Κουφοντίνας που τον κάνανε και ήρωα τώρα αυτοί που τον ακολουθούν. Να τον κάνουν και ήρωα με τόσες δολοφονίες; Τι να πω, τι να πρωτοπώ; Που του δίνουν άδεια και έβλεπα εδώ στον Βαρνάβα, λίγο παραπάνω από την Άνοιξη, και να πηγαίνει στις ταβέρνες με την κυρία Κούρτοβικ από πίσω και να τον χαιρετάνε; Τον κύριο Κουφοντίνα; Εμένα ο αδερφός μου έρχεται πίσω;», υποστήριξε ακόμη. 

Τα  μηνύματα από δυο  αδέρφια  του δολοφονηθέντος Χ.Μάτη

«Να σταματήσει την απεργία πείνας και να ζήσει μέσα στη φυλακή όπως οι άλλοι κρατούμενοι. Και αν έρθει η ώρα του να φύγει από την ζωή, ας φύγει με άλλους τρόπους. Όχι με την απεργία πείνας. Τι θέλει να εκβιάζει ένα ολόκληρο κράτος; Και να υποτιμάει τα θύματα; Εμένα ο αδερφός μου δεν έρχεται πίσω, 28 χρόνων παλικάρι…», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο αδερφός του Χρήστου Μάτη, Βαγγέλης, τόνισε πως ο δολοφονημένος αστυνομικός «είχε τελειώσει Τουριστικών Επαγγελμάτων και δεν έβρισκε εργασία ανάλογη με αυτή που ήθελε και πήγε στην Αστυνομία. Και χαρήκαμε που μπήκε στην Αστυνομία να πάρει έναν δρόμο κανονικό…».

«Κάθε Χριστούγεννα θυμόμαστε την δολοφονία… Υποφέρουμε… Τι να του πω… Μπήκε στην τράπεζα και δολοφόνησε. Μπήκε να κλέψει και σκότωσε τον αδερφό μου…. Υπάρχει Πολιτεία που αποφασίζει… Και τώρα βγαίνει και μας προκαλεί επιπλέον. Κάθε φορά κάτι δημιουργεί… Υπάρχουν και δολοφόνοι που έχουν ζητήσει συγγνώμη…», κατέληξε. 


Ειδήσεις σήμερα:

Η προοπτική του καιρού για τον Μάρτιο: Πότε έρχεται κρύο και κακοκαιρία - «Πέφτει» από σήμερα η θερμοκρασία

Αλέξης Κούγιας: Προαναγγέλλει μηνύσεις κατά πάντων - Βάζει στο στόχαστρο Καπουτζίδη, «φωτογραφίζει» Καινούργιου

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το σκάνδαλο Barcagate
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης