Παρασκευής (ΘΕΜΑ 104,6): Ανησυχητική η κατάσταση στην Αττική

Παρασκευής (ΘΕΜΑ 104,6): Ανησυχητική η κατάσταση στην Αττική

«Η Αττική ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς καθώς το σύστημα υγείας είναι πιο πιεσμένο» τόνισε ο καθηγητής

attiki_corona
«Υπάρχει μία σταθεροποιητική τάση σε κάποιες περιφερειακές ενότητες της Αττικής, αλλά ο Πειραιάς παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα, καθώς εκεί συνεχίζεται η αυξητική τάση», είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής.

Στην υπόλοιπη επικράτεια, σε κάποιες περιοχές υπάρχει αυξητική τάση, η Αττική όμως ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς καθώς το σύστημα υγείας είναι πιο πιεσμένο, υπογράμμισε ο κ. Παρασκευής.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός και θα πρέπει να περιοριστεί πρόσθεσε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι η μόνη ελπίδα παραμένει ο εμβολιασμός, αλλά για το προσεχές μέλλον η μόνη λύση είναι η τήρηση των μέτρων.

Κλείσιμο
Σε ερώτηση για επιπλέον μέτρα, όπως για παράδειγμα τη χρήση διπλής μάσκας, απάντησε ότι πιο απαραίτητη είναι η σωστή χρήση μάσκας.

Τέλος για το αν θα είμαστε σε θέση για άνοιγμα της αγοράς την 16η Μαρτίου, ο κ. Παρασκευής, όντας και ο ίδιος μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, εξέφρασε την εκτίμηση πως αν τα κρούσματα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, η κατάσταση είναι αρκετά ανησυχητική και θα πρέπει να συνδυαστούν με μέτρα τα οποία θα διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργγία της αγοράς. Θέλουμε να πιστεύουμε, κατέληξε, πως η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη και σε συνδυασμό με κάποια μέτρα, αυτό θα είναι εφικτό να αρθούν ορισμένα μέτρα. 

Ειδήσεις σήμερα:

Έστησαν ενέδρα σε περιπολικό στην Ούλοφ Πάλμε - Έριξαν μολότοφ

Τι ισχύει για μετακινήσεις εργαζομένων, αναστολές και αποζημιώσεις τον Μάρτιο

Lockdown: Πιθανή παράταση έως τις 15 Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης