Αναβλήθηκαν οι σημερινοί και αυριανοί εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, καθώς προέκυψε πρόβλημα με τα εμβόλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 οι δόσεις των εμβολίων φυλάσσονταν σε ψυγείο του Κέντρου Υγείας, ωστόσο, λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε το μηχάνημα τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να αχρηστευτούν οι δόσεις που επρόκειτο να γίνουν σήμερα και αύριο σε όσους είχαν κλείσει το ραντεβού τους.
Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει:
Ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί από εργαζόμενους του Κεντρου Υγείας Ναυπάκτου και πολίτες της περιοχής που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό ότι αναβάλονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου σήμερα και αύριο λόγω έλλειψης εμβολίων. Σάββατο βράδυ προς Κυριακή πρωί υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Κεντρο Υγείας.
Η ΔΕΗ αποκατέστησε τη βλάβη αλλά το ψυγείο που συντηρούνταν τα εμβόλια δεν επανήλθε σε λειτουργία. Σήμερα και αύριο αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί. Ήταν προγραμματισμένα περί τα 120 ραντεβού.
Τι απαντά το Κέντρο Υγείας
Το Κέντρο Υγείας με τη σειρά του, αναφέρει ότι τα εμβόλια δεν έχουν πεταχτεί και αναμένουν απάντηση της εταιρίας για το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Επιπλόν, σύμφωνα με την ενημέρωση, νέες δόσεις εμβολίων αναμένονται να φτάσουν στο Κέντρο Υγείας, ώστε να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.