Μυτιλήνη: Μηχανοκίνητη κινητοποίηση κατά της δημιουργίας νέας δομής
Η κινητοποίηση έγινε με την ευκαιρία του ενός χρόνου από τα περσινά επεισόδια την περιοχή της Καράβας - Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και συγκεκριμένα μέχρι το Πάσχα.
Με σύνθημα «Καμία δομή πουθενά στο νησί», κάτοικοι του νησιού επιβαίνοντες σε δίκυκλα και αυτοκίνητα συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση στην πόλη της Μυτιλήνης ενάντια στην προοπτική της δημιουργίας νέας δομής υποδοχής και διαμονής αιτούντων άσυλο στη Λέσβο.
Η κινητοποίηση έγινε με την ευκαιρία του ενός χρόνου από τα περσινά επεισόδια την περιοχή της Καράβας με το ίδιο θέμα. Οι διαδηλωτές με την κινητοποίηση τους ζήτησαν επίσης την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και συγκεκριμένα μέχρι το Πάσχα.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις εισόδους της πόλης και κινήθηκαν προς το κέντρο σε μια πορεία που κράτησε περί τη μια ώρα. Μεταξύ άλλων στη κινητοποίηση συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς και του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και πολλοί αυτοδιοικητικοί όλων των βαθμίδων.
Ας σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας νέας δομής με πρόσφατη απόφασή του.
Αντίστοιχη κινητοποίηση με το ίδιο αίτημα έγινε χθες Σαββάτο και στη Χίο.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».