Αλεξανδρούπολη: Θα έριχναν στην αγορά δύο τόνους ακατάλληλα όστρακα

Αλεξανδρούπολη: Θα έριχναν στην αγορά δύο τόνους ακατάλληλα όστρακα

Τα έφεραν παράνομα από τα τουρκικά παράλια

Screenshot_20210226_122047__1_
Σε μια βάρκα τύπου πλάβα φόρτωσαν τέσσερις Έλληνες μια μεγάλη ποσότητα οστράκων από τα τουρκικά παράλια και τα μετέφεραν στην περιοχή του Άη Γιώργη στο Δέλτα του Έβρου μέσω του ποταμού, το απόγευμα της Τρίτης. Όμως, οι άνδρες του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. καραδοκούσαν.

Αρχικά, οι ηλικίας 54, 51, 39 και 56 χρόνων δράστες εντοπίστηκαν από άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Δίωξης Παράτυπα Εισελθόντων Προσώπων του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερρών, ενώ μεταφόρτωναν τα όστρακα σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα. Όμως, μπήκαν βιαστικά στη βάρκα και κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς τις εκβολές του ποταμού. Όμως, στην θαλάσσια περιοχή του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης τους ακινητοποίησε το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού και συνελήφθησαν.

Alexandroupoli-ostraka__1_


Η βάρκα ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε μέσα 1.968,3 κιλά όστρακα χωρίς έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και τα περισσότερα είχαν μικρότερες διαστάσεις από το επιτρεπόμενο, πράγμα που τα καθιστούσε ακατάλληλα για κατανάλωση. Η βάρκα, που δεν έφερε στοιχεία αναγνώρισης, κατασχέθηκε όπως και τα δύο οχήματα των δραστών που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Ειδήσεις σήμερα:

Προκαταβολή σύνταξης: Στις 10 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα - Οι όροι και η διαδικασία

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας - Χαλάει την Κυριακή

Ναύπακτος: Σεισμός 3,5 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης