Κορωνοϊός - Πειραιάς: «Τηρήσαμε όλα τα μέτρα», λέει η κλινική που βρέθηκαν 75 κρούσματα

Κορωνοϊός - Πειραιάς: «Τηρήσαμε όλα τα μέτρα», λέει η κλινική που βρέθηκαν 75 κρούσματα

Εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη συρροή των κρουσμάτων - Ψάνχουν τον ασθενή «μηδέν»

kliniki-main
Την λύση του μυστηρίου αναφορικά με τον ασθενή μηδέν που διέσπειρε σαν «σπρέι» τον φονικό ιό μέσα στους χώρους της ιδιωτική κλινικής του Πειραιά αναζητούν οι υγειονομικές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν την πηγή του κακού, που από την μια μέρα στην άλλη μετέτρεψε την δομή υγείας σε φωλιά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμή στοιχεία τουλάχιστον 75 είναι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην ιδιωτική κλινική, που από χθες βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται προσωπικό και ασθενείς.

Σε μια προσπάθεια της να ενημερώσει το κοινό, η διοίκηση της κλινικής ανάρτησε ένα δελτίο τύπου στην ιστοσελίδας της, μέσα στο οποίο αναφέρει πως όλα συνέβησαν μέσα δυο ημέρες. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος πως την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και στα rapid test που διενεργήθηκαν σε όλο το προσωπικό δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό κρούσμα, ενώ δυο μέρες αργότερα στις 17 Φεβρουαρίου διαπιστώθηκαν τα πρώτα πολλαπλά κρούσματα με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Στο δελτίο τύπου η διοίκηση αναφέρει πως από την αρχή της πανδημίας τηρούνταν σε όλους του χώρους της κλινικής όλα τα επιδημιολογικά μέτρα και πως είχε απαγορευτεί κάθε είδους επίσκεψη.

«Στην Κλινική Ζηλάκου λάβαμε από την αρχή της πανδημίας όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα από τις υγειονομικές αρχές μέτρα προστασίας της υγείας των ασθενών και του προσωπικού μας και τηρήσαμε απαρέγκλιτα τις υγειονομικές διατάξεις προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης του COVID 19 στο χώρο της Κλινικής μας.


Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, καταργήσαμε το επισκεπτήριο, απαγορεύσαμε την είσοδο στην κλινική στους μη έχοντες εργασία, θερμομετρούσαμε άπαντες τους εισερχόμενους στην κλινική και τηρούσαμε σχετικό βιβλίο, υποβάλαμε το προσωπικό της κλινικής σε πολλαπλά και σταθερά επαναλαμβανόμενα rapid tests, απαιτούσαμε αρνητικό μοριακό έλεγχο για COVID 19 στις νέες εισαγωγές ο οποίος να έχει διενεργηθεί το πολύ προ 48 ωρών πριν την εισαγωγή, τοποθετήσαμε παντού αντισηπτικά διαλύματα, έφερε όλο το προσωπικό εντός του χώρου της κλινικής τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας κλπ.


Χάριν στα ανωτέρω μέτρα επί ένα περίπου έτος και συγκεκριμένα από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τη Δευτέρα 15/2/2021 οπότε και διενεργήθη rapid test στο προσωπικό της εταιρείας με καθολικά αρνητικά αποτελέσματα, δεν είχαμε εντός του χώρου της κλινικής ούτε ένα κρούσμα.
 Δυστυχώς από την Τετάρτη 17/2/2021 διαπιστώθηκαν πολλαπλά κρούσματα του COVID 19 τόσο μεταξύ του προσωπικού όσον και μεταξύ των ασθενών μας. Αμέσως ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και τους συγγενείς των ασθενών και έκτοτε τηρούμε το προβλεπόμενο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της νόσου.

Με αυξημένη αίσθηση ευθύνης καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη αυτή κατάσταση, προσβλέποντας στην καλύτερη δυνατή έκβαση για τους φορείς της νόσου.
Όπως είναι αυτονόητο, ήδη από τις πρώτες ενδείξεις κρουσμάτων σταμάτησε οποιαδήποτε εισαγωγή νέων ασθενών στην κλινική μας».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Είχε κατέβει ο κ. Λιγνάδης μέσα στα αίματα, πισώπλατα μαχαιρωμένος», λέει γειτόνισσά του

Διαμαρτύρονται για την... καταστροφή Οθωμανικού νεκροταφείου στη Χαλκιδική οι Τούρκοι

Υπό έρευνα ελληνικό δεξαμενόπλοιο από τις ισραηλινές αρχές για θαλάσσια ρύπανση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης