«Atlantic Resolve»: Aμερικανικά ελικόπτερα αναπτύσσονται στην Αλεξανδρούπολη

«Atlantic Resolve»: Aμερικανικά ελικόπτερα αναπτύσσονται στην Αλεξανδρούπολη

Για δεύτερη φορά χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για μετακινήσεις στρατιωτικών μονάδων των ΗΠΑ - Ενόχληση στην τουρκική κυβέρνηση για τις ελληνοαμερικανικές ασκήσεις στον νομό Έβρου

alexandroupoli_us_helicopter
Από 24 Φεβρουαρίου έως 03 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ATLANTIC RESOLVE», θα πραγματοποιηθεί μετακίνηση μονάδων του Αμερικανικού Στρατού (US ARMY), μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ανάπτυξη δυνάμεων της 1st CAB (COMBAT AVIATION BRIGADE) στην Ευρώπη, προερχόμενων από τις ΗΠΑ, και αναδίπλωση δυνάμεων της 101st CAB από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι γίνεται για δεύτερη φορά χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για μετακινήσεις μονάδων των ΕΔ των ΗΠΑ, μετά την υπογραφή και επικύρωση του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ (MDCA).

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, αυτές «οι δραστηριότητες επιβεβαιώνουν το ολοένα και αυξανόμενο επίπεδο συνέργειας μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών, μετά τη δυναμική που προσέδωσε στην ελληνοαμερικανική συνεργασία, η υπογραφή του πρωτοκόλλου επικαιροποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και η εξέλιξη του Στρατηγικού Διαλόγου. Επιπρόσθετα, αναδεικνύεται η γεωστρατηγική σημασία της περιοχής της Αλεξανδρούπολης και της Ελληνικής Επικράτειας εν γένει».

Δηλώσεις Τσελίκ  

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ συνεχίζοντας την τουρκική προπαγάνδα περί παρενόχλησης του Cesme από ελληνικά μαχητικά.

Ο Ομέρ Τσελίκ μάλιστα κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια να χρησιμοποιούν «πιο καθαρή και υγιή γλώσσα».

Μάλιστα, στόχευσε και τις ελληνοαμερικανικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Αλεξανδρούπολη, λέγοντας ότι έφτασαν μέχρι τα 20 χιλιόμετρα κοντά στα τουρκικά σύνορα, και ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα όφελος. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Times: Η Ελλάδα μελετά να ανοίξει τα σύνορα για τους Βρετανούς τουρίστες από τον Μάιο
Κλείσιμο
Στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας - «Καταθέσαμε όλους τους φακέλους που μαζέψαμε»

Υπό έρευνα ελληνικό δεξαμενόπλοιο από τις ισραηλινές αρχές για θαλάσσια ρύπανση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης