LIVE

Κορωνοϊός

Ομοσπονδία Πάλης: Καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας και «συγκάλυψη παραγόντων»

viasmos

Κατατέθηκε υπόμνημα στον Αθλητικό Εισαγγελέα - Οικογένεια 12χρονης αθλήτριας υπέβαλε μήνυση κατά του προπονητή της ανήλικης για αποπλάνηση

Υπόμνημα προς τον Αθλητικό Εισαγγελέα κατάθεσαν οι γονείς 12χρονης αθλήτριας πάλης που αποπλανήθηκε πριν από χρόνια από τον προπονητή της, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη, μετά από μήνυση της οικογένειας.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr οι γονείς της άτυχης κοπέλας περιγράφουν λεπτομερώς στο υπόμνημά τους στον Αθλητικό Εισαγγελέα πως υπάρχουν καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας. Ειδικότερα στο υπόμνημα τονίζουν πως ένας αθλητής σε ανώνυμη συνέντευξη «καταγγέλλει ότι άνθρωποι της ομοσπονδίας εξώθησαν τον ίδιο στην πορνεία, προς επίρρωση όσων ήδη σας έχω εκθέσει. Το παιδί αυτό ήταν ανήλικο όταν έλαβαν χώρα τα καταγγελλόμενα αλλά σήμερα είναι ενήλικας. Ονομάζεται ………………. όπως έμαθα και προτίθεται να καταθέσει ενώπιόν Σας αναφορικά με όσα έζησε, ο ίδιος καθώς και ο προπονητής του …………..».

Ταυτόχρονα στο ίδιο έγγραφο το οποίο είναι στη διάθεση του protothema.gr τονίζεται πως στην Ομοσπονδια Πάλης υπάρχει συγκάλυψη γεγονότων τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο - σύμφωνα με τους γονείς της ανήλικης αθλήτριας- χρήζει «δικαστικής διερεύνησης». Πιο συγκεκριμένα κάνουν αναφορά σε πρόσωπο το οποίο «συγκάλυπτε τις παράνομες και ανόσιες συμπεριφορές του συγκεκριμένου παράγοντα εις βάρος ανήλικων παιδιών όπως το δικό μου».

«Οι γονείς της ανήλικης 12χρονης αθλήτριας της πάλης είναι συγκλονισμένοι από τις εκτεταμένες αποκαλύψεις αναφορικά με το περιστατικό του παιδιού τους και άλλα περιστατικά. Αφενός για το γεγονός ότι στην ομοσπονδία ένας και μόνος ήταν αυτός που την διοικούσε και διαχειριζόταν τα οικονομικά της ομοσπονδίας και τους ανθρώπους της! Ο οποίος την διοικούσε ακόμα και μετά την αποχώρησή του μέσω παρενθέτων προσώπων. Πώς είναι δυνατόν να γινόταν αυτό ανεκτό διαχρονικά από κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων που γνώριζαν και σώπαιναν, οδηγώντας τους καλυπτόμενους στην αλαζονεία και την αποθράσυνση λόγω ατιμωρησίας;», δήλωσε στο protothema.gr η δικηγορος της οικογένειας της ανηλικης, Ειρήνη Μαρούπα και συνέχισε: «Αφετέρου είναι συγκλονισμένοι, επειδή ήταν ευρέως γνωστό και διαδεδομένο στην ομοσπονδία ο κατηγορούμενος που καταδικάσθηκε για την αποπλάνηση του παιδιού τους, συμπεριφερόταν ανάρμοστα στις ανήλικες αθλήτριες, (πριν συμβεί το έγκλημα αυτό εις βάρος του παιδιού τους), χωρίς κανείς να τον ενοχλεί για να αλλάξει έστω την συμπεριφορά του! Είναι συγκλονισμένοι διότι ο κόσμος της πάλης βοούσε γι’αυτόν τον δήθεν προπονητή, αλλά παρά τις υποδείξεις πολλών παραγόντων της ομοσπονδίας προς αυτόν που καθόριζε τις τύχες της ομοσπονδίας, να απομακρυνθεί «ο προπονητής» από το άθλημα και τις ανήλικες, αυτό δεν συνέβη ποτέ, παρότι δεν είχε καν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κι ερείδεται αν ήταν καν προπονητής του αθλήματος!Το συνταρακτικότερο όλων όμως, είναι ότι πλέον καταγγέλλονται εναντίον μεγαλοπαράγοντα της ομοσπονδίας πράξεις εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία, γεγονός που προκαλεί αποτροπιαστικά συναισθήματα σε κάθε άνθρωπο. Τα οποία επιτείνονται διότι όλα αυτά συνέβαιναν στον χώρο μίας αθλητικής ομοσπονδίας. Είναι επιτακτική ανάγκη, να πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε όσους τέλεσαν τέτοια αδικήματα άμεσος και δριμύς, ώστε να επέλθει πραγματική κάθαρση στον χώρο.

Για να ανακτήσει η κοινωνία την χαμένη εμπιστοσύνη της σε θεσμικά όργανα της πολιτείας, καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι όλα αυτά συγκαλύπτονταν σκόπιμα επειδή αφορούσαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στην οικονομική και κοινωνική ιεραρχία».
dikigoros
Η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα

H «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΛΗΣ (ΕΛ.Ο.Π.)», διαμαρτυρόμενη για το ανωτέρω δημοσίευμα, καθ’ ο μέρος του αυτό την αφορά, μας γνωστοποίησε ότι:

Προς αποκατάσταση του κύρους της Ε.Λ.Ο.Π. και των χιλιάδων αθλητών και προπονητών μας, που προσφέρουν τόσα στο αρχαιότερο των αθλημάτων, την πάλη, σας δηλώνουμε τα εξής:

Η Ε.Λ.Ο.Π. δεν ήταν αδιάφορος παρατηρητής των όσων σοβαρών και καταδικαστέων πράξεων καταγγέλθηκαν. Επειδή είχαν καταγγελθεί ξανά, σε προγενέστερο χρόνο, σε άλλο έντυπο και ιστοσελίδα, τα ίδια περιστατικά, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης κατέθεσε ΑΜΕΣΑ και συγκεκριμένα την 27.01.2021 (αρ.πρωτ: 2598 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών) σχετική αίτηση προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία ζήτησε να χαρακτηριστεί ως κατεπείγουσα, για να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για τα όσα έχουν ήδη καταγγελθεί.

Δηλαδή, η Ε.Λ.Ο.Π. αντέδρασε άμεσα, νόμιμα για τα όσα καταγγέλλονται και ζήτησε να διεξαχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προσκομίζοντας σε οπτικό δίσκο αντίγραφο τηλεοπτικής εκπομπής και αντίγραφα από ιστοσελίδες με τα όσα αναφέρθηκαν προγενέστερα σε άλλα έντυπα και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα σας. Αυτό που δεν έκαναν οι καταγγέλλοντες τόσον καιρό, το έκανε ήδη μόνη της η Ε.Λ.Ο.Π., πράττοντας τα νόμιμα προς διασφάλιση του αθλήματος και προστασία των παιδιών-αθλητών!

Έχουμε ζητήσει ήδη να διεξαχθεί σχετική εισαγγελική έρευνα από 27.01.2021 και δη κατεπείγουσα και να αποδοθούν ευθύνες στα όσα φρικτά καταγγέλθηκαν.

Για λόγους αληθείας, οφείλουμε να σας επαναλάβουμε ότι στην υπόθεση της ανήλικης, ο προπονητής δεν ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, ούτε προπονητής εθνικής ομάδας πάλης της Ε.Λ.Ο.Π., αλλά προπονητής ενός περιφερειακού αθλητικού σωματείου πάλης. Έχει ήδη διαγραφεί, καταδικαστεί και τιμωρηθεί πειθαρχικά με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και εξ όσων γνωρίζουμε εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα.


Ειδήσεις σήμερα: 

«Εισβολή» με πανό και τρικάκια υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας – Προσαγωγές από την αστυνομία

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο - Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην Θήβα αισθητός και στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Ονοματεπώνυμο

Αφού έχει καταδικασθεί και απομακρυνθεί γιατί δεν λένε ονοματεπώνυμο; Το κάποιος, κάπου, κάποτε δεν λέει τίποτα

Πολιτης

Όσο κρύβετε τα ονόματα τόσο ποιο γελοία είναι όλα αυτά!! ΟΝΟΜΑΤΑ;;;;;;

όταν

μέσα στην πάλη είναι όλο το ανατολικό μπλοκ τι περιμένετε! πανελλαδικά υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν κάνει και φυλακή για σωματεμπορία και προστασία σε μαγαζιά και όλοι αυτοί έχουν καλά σπίτια και αυτοκίνητα από που από το μισθό που περνούν από συλλόγους σαν προπονητές; το ποιο βρώμικο άθλημα

Τελικα παντου

Τανακια/που. Πως καταντησε αυτη η χώρα! Το ενηλικο θεατρο μας έλειπε ... Θα γινουμε υπερπαραγωγη στο τελος. Πρωταθλητισμος σε ολα τα φουσκωτα με αερα κοπανιστο.

Μαιρη Μπρούνα & Πέτρο Νικολούδας

Απίστευτο Καμία μέριμνα της αναλγητικης κυβέρνησης για τους ανθρώπους που αναγκάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

ε βέβαια

ούτε ένα προφιτερόλ δεν τους πρόσφεραν

Iakovos

Με ενα ψαξιμο θα δει καποιος οτι οι κατηγοριες εχουν βαση μιας και ο παραγοντας αυτος καταδικαστηκε το 2017.

Γιαννης

Ρε παιδια , μηπως με βιασαν και μενα και δεν το θυμαμε ?

Μπορει

Γιάννη!

Που μενει ο λεχριτης ρεε

Ονομα, διευθυνση και φωτο του λεχριτη ΤΩΡΑ

νικος

η δικηγόρος τυγχανει να εκπροσωπεί τον παραγοντα που κανει αντιπολιτευση στην ομοσπονδια και η δηθεν μαρτυρια δημοσιεύτηκε στη Μπαμ του κουσουλου χωρις στοιχεια... ψαξτε το

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης