Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έπεσε η στέγη νηπιαγωγείου στην Κάσο - Μεγάλα προβλήματα προκάλεσαν θυελλώδεις άνεμοι

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Έπεσε η στέγη νηπιαγωγείου στην Κάσο - Μεγάλα προβλήματα προκάλεσαν θυελλώδεις άνεμοι

 Έκτακτη σύσκεψη του Δήμου Κάσου για την καταγραφή των ζημιών, σε συνεργασία με την Αστυνομία, το Λιμενικό και τον Στρατό

kasos_1
Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε στην Κάσο το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια», καθώς το «σφυροκόπημα» των σφοδρών θυελλωδών ανέμων που έφθαναν το 9-10 και τοπικά τα 11 μποφόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσε αρκετά προβλήματα, αφού κυριολεκτικά ο άνεμος «τα πήρε και τα σήκωσε όλα».

Όπως δήλωσε στο Sky ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος, από τους θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους δεν άντεξε κι έσπασε η στέγη του νηπιαγωγείου στο Αρβανιτοχώρι που εξυπηρετεί και τα παιδιά από το Φρυ, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές στην πέργκολα και την περίφραξη του χώρου.

Παράλληλα, οι φάροι από το λιμάνι εξαφανίσθηκαν (!), υποσκαφές καταγράφονται σε πολλούς δρόμους που γειτνιάζουν με τη θάλασσα, το οδικό δίκτυο γέμισε με φερτά υλικά, ενώ αυτή την ώρα ο ίδιος έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για την καταγραφή των ζημιών, με την Αστυνομία, το Λιμενικό και τον Στρατό.

Μάλιστα, από χθες το απόγευμα ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου είχε απαγορεύσει τη διέλευση πεζών και οχημάτων από τον παλιό προβλήτα έως το αεροδρόμιο, λόγω κατολισθήσεων και ολισθηρότητας του δρόμου.

Επίσης, χθες και σήμερα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου (μετά το έκτακτο δελτίο της Πολιτικής Προστασίας) και τη σύμφωνη γνώμη των Προϊσταμένων Εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις των μαθητών, ενώ υπενθυμίζεται τέλος, ότι η Κάσος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τον Ιούνιο, μετά την προηγούμενη θεομηνία που έπληξε το νησί και προκάλεσε τότε εκτεταμένες ζημιές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καζάνι που βράζει το θέατρο: Έρχονται νέες καταγγελίες

Τι ισχύει προς το παρόν για τη διπλή μάσκα και τι αναμένεται να αλλάξει ως το τέλος της εβδομάδας

Ναύπακτος: Σεισμός 4,9 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης