Σχολεία: Με τηλεκπαίδευση το μάθημα σε όσα σχολεία είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Σχολεία: Με τηλεκπαίδευση το μάθημα σε όσα σχολεία είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Οι απουσίες δεν προσμετρώνται αυτές τις μέρες

sxoleio_-_xionia
Κλειστά παραμένουν σήμερα σχολεία πολλών περιοχών της χώρας λόγω σφοδρής κακοκαιρίας. Για το λόγο αυτό με τηλεκπαίδευση συνεχίζεται σήμερα η διδασκαλία σε πολλά σχολεία λόγω κακοκαιρίας σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Παιδεία. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται από το υπουργείο Παιδείας ότι σε όσες περιοχές και για όσες ημέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν γυμνάσια και λύκεια το πρωί και νηπιαγωγεία (2:10 μ.μ. – 4:30μ.μ. και 2:10 μ.μ. – 5:20 μ.μ.) για τα δημοτικά.

Κλειστά και σήμερα θα παραμείνουν τα ειδικά σχολεία στην Αττική. Συγκεκριμένα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και για λόγους ασφάλειας των μαθητών, θα παραμείνουν μέχρι σήμερα Τετάρτη κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε «την διακοπή, μέχρι σήμερα την δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών». Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης θα επανεξετάσει ενδεχόμενη παράταση της απόφασης.

Δεν προσμετρώνται οι απουσίες στα σχολεία σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης, λέει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τα ερωτήματα που προέκυψαν, ύστερα από διακοπές ηλεκτροδότησης χθες σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα με τηλεκπαίδευση. Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια, το υπουργείο λέει ότι στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εξετάσεων εξ αποστάσεως για το χειμερινό εξάμηνο, οι φοιτητές καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Πανεπιστημίων, των σχολών και των τμημάτων τους.

Κλειστά θα μείνουν σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας με βάση ανακοινώσεις των δημάρχων. Λόγω κακοκαιρίας κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Καστοριά, στην Χίο, στην Ξάνθη, τα Γρεβενά, στη Σαμοθράκη, στη Σάμο, στη Χαλκίδα, Φλώρινα, στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, Κοζάνη ενώ στη λίστα συνεχώς προστίθενται περιοχές λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί

Ανησυχία από την άνοδο στον αριθμό των διασωληνωμένων - 70% αύξηση στο ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη

Βραχυκύκλωμα και φωτιά σε μετασχηματιστή ρεύματος στην Κάτω Κηφισιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης