Στο σκαμνί η κυπριακή αστυνομία για υπέρμετρη βία κατά διαδηλωτών

Στο σκαμνί η κυπριακή αστυνομία για υπέρμετρη βία κατά διαδηλωτών

Την αστυνομική βία καταδίκασε τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και τα πολιτικά κόμματα

diadilosi1
Στον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, για να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε η αστυνομία εναντίον διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Λευκωσίας.

Οι αστυνομικοί χτύπησαν διαδηλωτές υποστηρίζοντας ότι προκλήθηκαν από την ρίψη αντικειμένων. Φωτογραφίες δείχνουν αστυνομικό να πατάει στο λαιμό διαδηλωτή ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος, ενώ μια 25χρονη δέχθηκε βολή από κανόνι νερού και κινδυνεύει να χάσει το μάτι της.

Με την άσκηση βίας εκ μέρους των αστυνομικών διαφώνησε τόσο η αρμόδια υπουργός δημόσιας τάξης, όσο και ο ίδιος ο αρχηγός αστυνομίας που ζήτησαν ανεξάρτητη έρευνα. Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών με ανακοίνωση του άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχαν εντολές άνωθεν και ζήτηση να μην θυματοποιηθούν απλοί αστυνομικοί. Την άσκηση υπέρμετρης βίας εκ μέρους αστυνομικών καταδίκασε τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και τα πολιτικά κόμματα.
1diadilosi

Η αστυνομία είχε προειδοποιήσει τις οργανώσεις που θα πραγματοποιούσαν την διαδήλωση το περασμένο Σάββατο, ότι αυτή παραβιάζει τα διατάγματα για την πανδημία. Ωστόσο τριάντα περίπου οργανώσεις κάλεσαν τα μέλη τους (περίπου 300 άτομα συνολικά) να διαδηλώσουν.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «Ως εδώ» οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσε τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς και την κατά την άποψη κάποιων αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Την εκδήλωση είχε προαναγγείλει η «Θύρα 9» (οργανωμένοι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Ομόνοια Λευκωσίας) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αστυνομία από την περασμένη Παρασκευή, υπενθύμισε ότι με βάση τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε δημόσιους και σε ιδιωτικούς χώρους. Προειδοποιώντας, παράλληλα, με τα εξής: «Η Αστυνομία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πιστή εφαρμογή των διαταγμάτων. Όσα πρόσωπα εντοπίζονται να παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα ή να προβαίνουν σε ενέργειες που πιθανόν να υποκινούν άλλα πρόσωπα να παραβιάσουν τα διατάγματα ή να διαπράξουν αδικήματα θα υπόκεινται στις συνέπειες του νόμου».

Δείτε φωτογραφίες:
diadilosi
diadilosi2
diadilosi3
diadilosi4
diadilosi5
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα: 

«Έσπασε το φράγμα» των 2.000 νοσηλευομένων στα νοσοκομεία - Πάνω από 300 οι διασωληνωμένοι

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος

Αυτά τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης