Lockdown: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα

Lockdown: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα

Ανοιχτά θα είναι σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων

xardalias-354
Σήμερα Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι, θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική που θα ισχύσουν από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου.

Lockdown στην Αττική: Τα μέτρα που θα ισχύουν από την Πέμπτη

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης κλείνουν στην Αττική όλα τα σχολεία εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία και το λιανεμπόριο. Ρολά θα κατεβάσουν και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και βιβλιοπωλεία, ενώ τα κομμωτήρια εξετάζεται να λειτουργήσουν μόνο του Αγίου Βαλεντίνου. 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 21:00’ τις καθημερινές και στις 18:00’ τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 20:00 τις καθημερινές και έως τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα. Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και βενζινάδικα, μίνι μάρκετ, φούρνοι, μανάβικα, κρεοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων, περίπτερα, επισκευές κινητών και Pet shop. Ανοιχτές θα είναι οι λαϊκές αγορές με το 50% της δυναμικότητάς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκκλησίες θα λειτουργούν με την παρουσία μέχρι 9 ατόμων, ενώ η ατομική άθληση θα περιοριστεί κοντά στον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 'Αγγελος Μπίνης.

Ειδήσεις σήμερα

Lockdown στην Αττική: Ποια καταστήματα και πώς θα λειτουργούν από την Πέμπτη 

Lockdown στην Αττική: Με τηλεκπαίδευση και πλήρες ωράριο Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από την Πέμπτη 

Lockdown: Πάει για 70% η τηλεργασία στο Δημόσιο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης