Γέννα στην Κηφισίας - Συγκλονίζει ο πατέρας: Το μωρό δεν έδειχνε σημάδια ζωής

Γέννα στην Κηφισίας - Συγκλονίζει ο πατέρας: Το μωρό δεν έδειχνε σημάδια ζωής

Πώς περιγράφει στο protohema.gr  λεπτό - λεπτό τις  πρωτόγνωρες στιγμές που έζησε εκείνος και η σύζυγός του - «Το μειαυτήριο ήταν στα τρία λεπτά αλλά δεν προλάβαμε»

genna
O Παναγιώτης Καραβάνης είναι ο τρισευτυχισμένος πατέρας που κατάφερε να ξεγεννήσει την γυναίκα του την περασμένη Παρασκευή μέσα στο αυτοκίνητο με τη βοήθεια της ομάδας ΔΙΑΣ, λίγα μέτρα μακριά από το μαιευτήριο.

Ο ίδιος, συγκινημένος περιγράφει στο protohema.gr τις πρωτόγνωρες στιγμές που έζησε εκείνος και η σύζυγός του, όταν έπιασε το κεφαλάκι της κορούλας του την ώρα της γέννας.

«Ήμασταν στο σπίτι μας , στη Σαλαμίνα όταν την έπιασαν οι συσπάσεις. Βάζω τη γυναίκα μου κατευθείαν στο αμάξι και μόλις μπήκαμε στο ferry boat, τους ενημέρωσα ότι έχω ετοιμόγεννη γυναίκα».

«Στη συνέχεια πήρα τηλέφωνο την ομαδα ΔΙΑΣ για να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν στο μαιευτήριο και η σύζυγός μου ήταν ξαπλωμένη στο πίσω κάθισμα και ούρλιαζε από τους πόνους. Προσπαθούσα να είμαι ψύχραιμος για να αντιμετωπίσω την κατάσταση».

«Άνοιγαν το δρόμο τα περιπολικά για να φτάσουμε γρήγορα και κάποια στιγμή πάνω στην Αττική Οδό, λίγο πριν βγούμε στο δαχτυλίδι της Κηφισίας, μου λέει η γυναίκα μου Παναγιώτη, βγήκε το κεφάλι του μωρού, δεν αντέχω άλλο».

«Γυρίζω, επιτόπου και πιάνω το κεφάλι του μωρού που ήταν ζεστό εκείνη την ώρα. Δεν προαλαβαίναμε και ήμασταν τρία λεπτά μακριά από το μαιευτήριο. Άναψα τα αλάρμ, έβαλα το αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο , βγήκα από το αμάξι , άνοιξα την πίσω πόρτα και είπα στους αστυνομικούς ότι πρέπει τώρα να ξεγεννήσω τη γυναίκα μου. Κρατούσα το κεφάλι του μωρού και έλεγα στη γυναίκα μου ''σπρώξε,μην φοβάσαι''. Της είχα δώσει το χέρι μου και της έλεγα ''σφίξε το χέρι μου όσο πιο δυνατά μπορείς''».

«Πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου και στην αρχή το μωρό δεν έδειχνε σημάδια ζωής ώσπου έβγαλε το πρώτο κλάμα και συνήλθαμε όλοι.Η ομάδα ΔΙΑΣ είχε βγει στο δρόμο και έψαχνε για γιατρό και μου έφεραν έναν χειρουργό. Μου είπε ο χειρουργός Ολα καλά, αγόρι μου» .

«Άφησε τώρα το μωρό στην αγκαλιά της μαμάς" και ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Τώρα είμαστε όλοι μαζί σπίτι και προσπαθούμε να συνηδειτοποιήσουμε όλο αυτό το ευτυχές γεγονός» λέει ο Παναγιώτης Καραβάνης , στο protothema.gr.

Ο πυροσβέστης Νικόλαος Τσιπλακίδης είχε μιλήσει στο protothema.gr «Τα εύσημα πάνε πραγματικά στον πατέρα της μικρούλας γιατί ουσιαστικά εκείνος βοήθησε να γεννηθεί. Τον παραδέχομαι για την ψυχραιμία που έδειξε και την αφοσίωσή του, καθώς βοήθησε την γυναίκα του με όλη του την ψυχή» αναφέρει και περιγράφει:

«Ήταν γύρω στις 15:30 όταν κατά την επιστροφή μας στην βάση μας είδαμε δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ σταματημένες δίπλα σε ένα αυτοκίνητο.Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία γιατί υποθέσαμε πως όλα ήταν στο πλαίσιο κάποιου τυπικού ελέγχου. Όταν ο ένας αστυνομικός μας έκανε νόημα να σταματήσουμε εκεί καταλάβαμε με τον συνάδελφο μου πως κάτι άλλο είχε συμβεί. Πραγματικά όταν πλησιάσαμε, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε, γιατί αν και έχουν δει πολλά τα μάτια μας, ήταν η πρώτη φορά που καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο».

Κλείσιμο
Χωρίς να χάσουν στιγμή το θάρρος τους οι δυο πυροσβέστες στάθηκαν δίπλα στον πατέρα, ο οποίος αγωνιούσε τόσο για την γυναίκα του όσο και για την κόρη του:

«Ήμασταν όλοι τυχεροί γιατί με τοφαρμακείο που είχαμε στο πυροσβεστικό καθώς και με τις πετσέτες καταφέραμε να φροντίσουμε το μωρό. Η μόνη μου έννοια εκείνη την στιγμή ήταν το μωρό, το οποίο όταν άνοιξε τα ματάκια του πραγματικά με ενθουσίασε. Αν και πατέρας δυο παιδιών, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μια γέννα και ήθελα να πάνε όλα καλά. Για καλή μας τύχη από το σημείο πέρασε ένας ιδιώτης γιατρός που έκοψε τον ομφάλιο λώρο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε και μια παιδίατρος η οποία με το στηθοσκόπιο της εξέτασε την μικρούλα και την βρήκε υγιέστατη. Εκεί και από την στιγμή που όλα ήταν καλά με την μητέρα, ένιωσα απίστευτη ανακούφιση. Άμεσα ήρθε και ασθενοφόρο που παρέλαβε μητέρα και βρέφος».

Ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο AstraZeneca: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών 60-64 

Κορωνοϊός: Στα 638 τα νέα κρούσματα - 276 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι 

Καιρός - Καλλιάνος: Έρχεται «ψύχος - τέρας» με χιόνια ακόμη και στην Αττική 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης