Γέννα στην Κηφισίας: Πυροσβέστης περιγράφει πώς έγινε ο τοκετός του μωρού

Γέννα στην Κηφισίας: Πυροσβέστης περιγράφει πώς έγινε ο τοκετός του μωρού

Ο πυροσβέστης Νικόλαος Τσιπλακίδης περιγράφει στο protothema.gr πώς μια μητέρα έφερε στον κόσμο το μικρό της κοριτσάκι επί της Κηφισίας, με τη συνδρομή πυροσβεστών και αστυνομικών -  «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε»

genna_kifisias
Μ’ ένα πρωτόγνωρο και ταυτόχρονα χαρμόσυνο γεγονός ήρθε αντιμέτωπο νωρίτερα το μεσημέρι κλιμάκιο του πυροσβεστικού σώματος, το οποίο καθώς επέστρεφε στην βάση του μετά από επιχείρηση κατάσβεσης, βοήθησε στην ολοκλήρωση της γέννας ενός πανέμορφου κοριτσιού επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πυροσβέστης Νικόλαος Τσιπλακίδης το μωρό μαζί με την μητέρα του είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε γνωστό μαιευτήριο των βορείων προαστίων:

«Τα εύσημα πάνε πραγματικά στον πατέρα της μικρούλας γιατί ουσιαστικά εκείνος βοήθησε να γεννηθεί. Τον παραδέχομαι για την ψυχραιμία που έδειξε και την αφοσίωση του, καθώς βοήθησε την γυναίκα του με όλη του την ψυχή» αναφέρει και περιγράφει:

«Ήταν γύρω στις 15:30 όταν κατά την επιστροφή μας στην βάση μας είδαμε δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ σταματημένες δίπλα σ ένα αυτοκίνητο. Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία γιατί υποθέσαμε πως όλα ήταν στο πλαίσιο κάποιου τυπικού ελέγχου. Όταν ο ένας αστυνομικός μας έκανε νόημα να σταματήσουμε εκεί καταλάβαμε με τον συνάδελφο μου πως κάτι άλλο είχε συμβεί. Πραγματικά όταν πλησιάσαμε, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε, γιατί αν και έχουν δει πολλά τα μάτια μας, ήταν η πρώτη φορά που καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο».

pyrosvestis_genna


«Ένιωσα απίστευτη ανακούφιση»

Χωρίς να χάσουν στιγμή το θάρρος τους οι δυο πυροσβέστες στάθηκαν δίπλα στον πατέρα, ο οποίος αγωνιούσε τόσο για την γυναίκα του όσο και για την κόρη του:

Κλείσιμο
«Ήμασταν όλοι τυχεροί γιατί με το φαρμακείο που είχαμε στο πυροσβεστικό, καθώς και με τις πετσέτες καταφέραμε να φροντίσουμε το μωρό. Η μόνη μου έννοια εκείνη την στιγμή ήταν το μωρό, το οποίο όταν άνοιξε τα ματάκια του πραγματικά με ενθουσίασε. Αν και πατέρας δυο παιδιών, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μια γέννα και ήθελα να πάνε όλα καλά. Για καλή μας τύχη από το σημείο πέρασε ένα ιδιώτης γιατρός που έκοψε τον ομφάλιο λώρο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε και μια παιδίατρος, η οποία με το στηθοσκόπιο της εξέτασε την μικρούλα και την βρήκε υγιέστατη. Εκεί και από την στιγμή που όλα ήταν καλά με την μητέρα, ένιωσα απίστευτη ανακούφιση. Άμεσα ήρθε και ασθενοφόρο που παρέλαβε μητέρα και βρέφος».

Το νεαρό ζευγάρι, το οποίο είναι μόνιμοι κάτοικοι Σαλαμίνας και γονείς ήδη ενός μεγαλύτερου κοριτσιού, κατευθύνονταν προς το μαιευτήριο όταν η γυναίκα κατάλαβε από τα όσα ένιωθε πως δεν είχαν χρόνο και πως δεν θα έφταναν ποτέ ως εκεί. Από την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο σύζυγο της οι άνδρες τις ομάδας ΔΙΑΣ κατάλαβαν πως κάτι συμβαίνει με αποτέλεσμα να τους συνοδεύσουν μέχρι την στιγμή που η νεαρή μητέρα δεν άντεξε άλλο και ζήτησε από τον σύζυγο της να την βοηθήσει να γεννήσει.


Ειδήσεις σήμερα:

Κοντοζαμάνης: Δεν είμαστε στο τρίτο κύμα

Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Πέθανε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης