Κορωνοϊός: Το μπλακ άουτ κατέστρεψε 11 φιαλίδια από το εμβόλιο στο Δρομοκαΐτειο

Αντιστοιχούν σε 66 δόσεις - Δεν ήταν για τους ασθενείς αλλά για πολίτες με προγραμματισμένο ραντεβού - Το νοσοκομείο προμηθεύεται νέες δόσεις

Τα περί απόσυρσης 11 φιαλιδίων από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού τα οποία δεν είναι αξιοποιήσιμα λόγω της μεγάλης διακοπής ρεύματος, επιβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.

Από το μπλακ άουτ που έπληξε μεγάλο μέρος της Αττικής καθώς και περιοχές της Πελοποννήσου, 11 φιαλίδια που βρίσκονταν στο Δρομοκαΐτειο, κρίθηκαν μη ασφαλή. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 66 δόσεις συνολικά.

Οι πολίτες που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού ενημερώθηκαν σχετικά και όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, το νοσοκομείο προμηθεύεται νέες δόσεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλοι οι εμβολιασμοί εντός της ημέρας. Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές στην απογευματινή ενημέρωση.

Όπως είχε πει από το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, παρότι δούλεψε η γεννήτρια στο φαρμακείο του νοσοκομείου όπου είναι αποθηκευμένα τα εμβόλια, υπήρξε βλάβη στον πίνακα με αποτέλεσμα 11 φιαλίδια που αντιστοιχούν σε 66 δόσεις να καταστραφούν.

Οι εν λόγω δόσεις δεν ήταν για τους ασθενείς αλλά για πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα

Θα ακολουθήσουν κι άλλες καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη;

Τόνια Σωτηροπούλου για σεξουαλική παρενόχληση: Μόνο αν μιλήσεις μπορείς να θεραπεύσεις μια πληγή

Βιβλική καταστροφή με 14 νεκρούς από την κατάρρευση παγετώνα στα Ιμαλάια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr