Χίος: Σε σπίτι-θερμοκήπιο έκρυβε 22 χασισόδεντρα

Χίος: Σε σπίτι-θερμοκήπιο έκρυβε 22 χασισόδεντρα

Καλλιεργούσε τα δύο δενδρύλλια ύψους έως 70 εκατοστών σε αυτοσχέδια ντουλάπα - Φυτεία με 53 χασισόδεντρα είχε στο Ρέθυμνο

Xios-xasisofyteiaηξ
Εύκολη δουλειά είχε το λυκόσκυλο της Δίωξης Ναρκωτικών Χίου που κλήθηκε να ερευνήσει το σπίτι ενός Έλληνα στα Καρδάμυλα, καθώς ένα ολόκληρο δωμάτιο είχε μετατραπεί σε… θερμοκήπιο για την καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού χώρου!

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκε ένα φυτώριο με 20 δενδρύλλια κάνναβης ύψους τριών ως 15 εκατοστών, αλλά μια αυτοσχέδια ντουλάπα με σύστημα εξαερισμού, φωτισμού και ποτίσματος στην οποία καλλιεργούνταν άλλα δύο χασισόδεντρα ύψους 60 και 70 εκατοστών. Ο εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε, ακόμη, 497,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 17 τσιγαριλίκια, τέσσερις σύριγγες με συνολικά 35 ml χασισέλαιο και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Ο δράστης, που καλλιεργούσε τα δενδρύλλια με σκοπό να πουλάει την παραγωγή του σε χρήστες του νησιού, συνελήφθη και στην κατοχή του κατασχέθηκαν 3.420 ευρώ από τα παράνομα έσοδά του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Χίου.

Πέντε μήνες μετά βρήκαν τον χασισοκαλλιεργητή

Από τις 2 Σεπτεμβρίου του 2020 βρισκόταν σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργούσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών για μια φυτεία 53 δενδρυλλίων κάνναβης που είχαν εντοπίσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε δασώδη περιοχή του δήμου Ανωγείων στο Ρέθυμνο. Τελικά, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και σχημάτισαν δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών σε βάρος δυο Ελλήνων, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Ειδήσεις σήμερα 

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό θέατρο 

Εξιτήριο από το «Υγεία» για τον Πέτρο Φιλιππίδη 

Καλλιθέα: Εντοπίστηκε ύστερα από 10 μήνες η 39χρονη αισθητικός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης