Κλειστά μαγαζιά το Σάββατο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα το σαββατοκύριακο

Κλειστά μαγαζιά το Σάββατο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα το σαββατοκύριακο

Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι - Λιανεμπόριο μόνο με click away σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Ανοιχτά τα σχολεία - Αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης που θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά σε λίγη ώρα

click-away-arthro
Να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα το Σάββατο και να ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα και στην Αττική, όπως και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν από τις 10 το πρωί. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι καταλήγουν στην πρόταση το λιανεμπόριο  στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη να λειτουργεί μόνο με click away, ενώ συμφωνούν στο να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Οι λοιμωξιολόγοι, στη συνεδριασή τους που χαρακτηρίζεται από διαφωνίες και εντάσεις, φέρονται να συμφωνούν στην υπαγωγή της Πάτρας, της Χαλκίδας και του Αγίου Νικολάου Λασιθίου σε καθεστώς «σκληρού» τοπικού lockdown. 
Επίσης, για επιπλέον 15 ημέρες θα παραμείνουν στο καθεστώς του τοπικού lockdown Μύκονος και Σαντορίνη: Μάλιστα, θα γίνει ακόμη αυστηρότερο, καθώς οι ειδικοί εισηγούνται διακοπή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας. 

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων θα τεθεί στην κρίση της κυβέρνησης, και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.  Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις που επρόκειτο να γίνουν στις 6 το απόγευμα καθυστέρησαν λόγω των διαφωνιών στην επιτροπή των ειδικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης