Θεσσαλονίκη: «Έτοιμη η ΔΕΘ για να φιλοξενήσει εμβολιαστικά κέντρα» λέει ο διευθύνων σύμβουλος

Θεσσαλονίκη: «Έτοιμη η ΔΕΘ για να φιλοξενήσει εμβολιαστικά κέντρα» λέει ο διευθύνων σύμβουλος

Επιστρατεύονται τα περίπτερα 13 και 15, σύμφωνα με τον Κυριάκο Ποζρικίδη

deth_helexpo
«Εντός Φεβρουαρίου είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να παραδώσουμε χώρους της ΔΕΘ για την εγκατάσταση εμβολιαστικών κέντρων και να παρέχουμε τις αναγκαίες υπηρεσίες υποστήριξης. Ο χρόνος έναρξης λειτουργίας αυτών των εμβολιαστικών κέντρων, φυσικά θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα που διαμορφώνεται κεντρικά, σε εθνικό επίπεδο» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo-ΔΕΘ κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, μιλώντας στο Radio North.

10.000 τμ για τον εμβολιασμό

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα παραχωρηθούν τα περίπτερα 13 και 15: «Το σύνολο του χώρου είναι περίπου 10.000 τμ. Είναι μια σοφή επιλογή από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, γιατί ο χώρος της Έκθεσης είναι κεντρικός, είναι μεγάλος, όσον αφορά τον υπαίθριό του χώρο, άρα δεν νομίζω να έχουμε συνωστισμό».

Ερωτηθείς για την προοπτική επανεκκίνησης των εκθεσιακών και συνεδριακών δραστηριοτήτων, ο κ. Ποζρικίδης έκανε λόγο για «όνειρο και επιθυμία της διοίκησης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο».

Εκτίμησε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 δεν αναμένεται να γίνει κάτι «όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη» γιατί όπως εξήγησε «το εκθεσιακό αντικείμενο είναι τέτοιο που συνδέεται με πάρα πολλές υπηρεσίες».

Ο κ. Ποζρικίδης έφερε ως παράδειγμα την AGROTICA: «Το 60% είναι εκθέτες του εξωτερικού και ένα 20%-25% είναι επισκέπτες εξωτερικού, άρα αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν αρχίσει να λειτουργεί αυτό το κομμάτι της μετακίνησης, του επαγγελματικού τουρισμού, αυτό σημαίνει ότι οι εκθέσεις περιορίζονται».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και στο θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ, που το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει στο προσκήνιο εξαιτίας ενστάσεων ως προς το χώρο λειτουργίας της.

Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης: Όσοι έχουν καταβάλει αίτηση για σύνταξη θα πάρουν και αναδρομικά

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Αυξημένο κατά 50% το ιικό φορτίο στα λύματα

Κορωνοϊος: «Επιστροφή» στον Δεκέμβριο - Τριπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης