Πολιτική Προστασία: Συνάντηση Χαρδαλιά με τον πρώην Επίτροπο της ΕΕ Χρήστο Στυλιανίδη

Πολιτική Προστασία: Συνάντηση Χαρδαλιά με τον πρώην Επίτροπο της ΕΕ Χρήστο Στυλιανίδη

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το νέο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων, ενώ σημείωσε με έμφαση τη συνεισφορά της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση της πανδημίας

xardalias-354
Συνάντηση με τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, είχε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης ξεναγήθηκε από τον υφυπουργό στις νέες εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τη διαδικασία πλήρους αναδιάρθρωσης της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη δημιουργία νέων, υπερσύγχρονων δομών, καθώς και με την αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων και μέσων αιχμής.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το νέο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων, στο οποίο έχει πλέον ενσωματωθεί και το Κέντρο Ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και των στενών επαφών τους, ενώ σημείωσε με έμφαση τη συνεισφορά της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση της πανδημίας.

Εντυπωσιασμένος από το νέο Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων και το νέο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης...

Posted by Christos Stylianides - Χρήστος Στυλιανίδης on Saturday, January 30, 2021


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, τον ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του στην ΕΕ και σημείωσε ότι η συνεισφορά του στην εμπέδωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ως μηχανισμού ασφάλειας, έμπρακτης αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των κρατών-μελών ήταν ανεκτίμητη.

Ξεναγήθηκε στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων

Κλείσιμο
Επιπλέον, ο πρώην Επίτροπος ξεναγήθηκε στο νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ επίσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στον Αυλώνα Αττικής, όπου στεγάζεται μέρος του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας προς κάλυψη των αναγκών των κρατών-μελών της ΕΕ που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας (RescEU stockpiling). H Ελλάδα αποτέλεσε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα της ΕΕ, ενώ έχει ήδη παραλάβει το 100% του αποθεματικού που της αναλογεί. Τον κ. Στυλιανίδη συνόδευσε κατά την επίσκεψή του ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Αντιπύραρχος Σπύρος Γεωργίου.

144211727_10157785734316088_7988764982317121480_o


Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν ο εμπνευστής της δημιουργίας του RescEU, του κοινού ευρωπαϊκού αποθεματικού μέσων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία το 2017, όταν και ανέλαβε την πρωτοβουλία ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων από Νοέμβριο 2014 έως Δεκέμβριο 2019. Στο διάστημα αυτό, κλήθηκε να διαχειριστεί μια σειρά σημαντικών κρίσεων, ενώ επίσης ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό αντιμετώπισης του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Ουρές στα καταστήματα - Είναι... κίτρινη στον χάρτη και το «έριξαν» στα ψώνια

Γεωργιάδης (ΘΕΜΑ 104,6): «Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν, θα πάμε σε αυστηρότερο lockdown»

Αναλυτικός Οδηγός : Πώς θα λειτουργήσσει από σήμερα η αγορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης