Κύπρος: Σχέδιο για πάταξη διαφθοράς - Τι ανακοίνωσε ο Αναστασιάδης

Ο Κύπριος πρόεδρος αναφέρθηκε σε δράσεις που θα αναληφθούν όπως η πρόληψη, η εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα

1-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Στο τρίπτυχο κράτους δικαίου, διαφάνειας και λογοδοσίας βασίζονται τα μέτρα της κυπριακής κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, καλώντας όλους σε συνεργασία και αποφασιστικότητα για πάταξη του φαινομένου.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση του σχεδιασμού, με την Υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η καθυστέρηση στην εξαγγελία οφειλόταν στην βούλησή του να εμπλακούν στη συζήτηση για διαμόρφωση του πλαισίου οι πολιτικές δυνάμεις, οι θεσμοί , Μη Κυβερνητικοί Οργανισμποί και άλλοι.

Αναφέρθηκε σε δράσεις που θα αναληφθούν όπως η πρόληψη, η εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα και την εποπτεία για αξιολόγηση κινδύνων.

Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε επίσης την ανάγκη για αλληλοσεβασμό και σεβασμό στους θεσμούς, στην προσήλωση στην αντικειμενικότητα, αμεροληψία και αξιοπιστία και στη διαφάνεια των ολοκληρωμένων ερευνών για να αποφεύγεται ο διασυρμός.

Κάλεσε επίσης τα ΜΜΕ σε τήρηση του κώδικα δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, σημειώνοντας ότι βεβαίως και πρέπει να κρίνουν και να επικρίνουν αλλά να μην υπάρχει εκτροπή που πολλές φορές δημιουργεί εσφαλμένες εικόνες.

Η υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που λήφθηκαν ήδη και στις τομές που έγιναν ως τώρα για πάταξη της διαφθοράς. Είπε ότι σήμερα η χώρα μας κάνει ένα ακόμη βήμα στην ομολογουμένως δύσκολη προσπάθεια για την πάταξη της διαφθοράς, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να καταπολεμήσει μια μάστιγα που βαραίνει τον τόπο μας εδώ και δεκαετίες.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβολιάστηκε ο τελευταίος επιζών Δωδεκανήσιος Ιερολοχίτης, Γιώργος Λιναρδής

The Voice: Οι εκπλήξεις και οι πρώτοι διαγωνιζόμενοι που προκρίθηκαν στον ημιτελικό

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Νίκο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα