Ρόδος: Εμβολιάστηκε ο τελευταίος επιζών Δωδεκανήσιος Ιερολοχίτης, Γιώργος Λιναρδής

Ρόδος: Εμβολιάστηκε ο τελευταίος επιζών Δωδεκανήσιος Ιερολοχίτης, Γιώργος Λιναρδής

Ο 95χρονος δήλωσε οτι δεν φοβάται ένα «μικρό τσιμπιματάκι» - Αφηγείται ιστορίες κι εμπειρίες από την γερμανική εισβολή του ΄40

ieroloxitis
O τελευταίος επιζών Δωδεκανήσιος Ιερολοχίτης έκανε χτες το απόγευμα εμβόλιο κατά του covid-19. Πρόκειται για τον 95χρονο Γιώργο Λιναρδή που μετέβη, στο νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου» σε προγραμματισμένο ραντεβού και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δέχτηκε τις φροντίδες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ακμαίος και με το χαμόγελο στα χείλη ο παλαίμαχος πολεμιστής εμβολιάστηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς περάσαμε τόσα πολλά στον πόλεμο και θα πονέσουμε τώρα μ΄ένα τσιμπιματάκι στο χέρι;».

Ο Γιώργος Λιναρδής από τη Χάλκη, όταν οι Γερμανοί σκότωσαν τον λοχαγό Διογένη Φανουράκη στο νησί, μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του τον Βασίλη Χαλικάκη, τον Κώστα Ζαμπετούλα και τον Κώστα Τσιμίκα, πήραν από το νησί μια βάρκα τον Σεπτέμβριο του 1944 με σκοπό να μεταβούν στη Σύμη, που είχε ήδη απελευθερωθεί από τους Ιερολοχίτες και τους Βρετανούς. Κωπηλατούσαν δύο μέρες και τα ισχυρά ρεύματα τους παρέσυραν προς την Τήλο και εξαντλημένους, για καλή τους τύχη, τους βρήκε το μικρό ελληνικό φορτηγό πλοίο «Καλαμάρα» που τους μετέφερε στη Χίο.

Οι τέσσερις νεαροί Χαλκίτες κατετάγησαν στον Ιερό Λόχο και μετά από εκπαίδευση εκεί αλλά και στην Αίγυπτο, πήραν μέρος σε διάφορες επιχειρήσεις στο Αιγαίο. Ο Γιώργος Λιναρδής συμμετείχε σε επιχειρήσεις στην Αλιμνιά, στην Τήλο, σε άλλα νησιά, όπως επίσης και στη μεγάλη συμμαχική επιχείρηση με την επωνυμία ΤΕΝΤ που έγινε στις 2 Μαΐου 1945 στο Μανόλιθο της Ρόδου. Μια εβδομάδα αργότερα βρέθηκε στη Σύμη, όπου στις 8 Μαΐου ο στρατηγός Όττο Βάγκενερ υπέγραψε την παράδοση της Γερμανίας στις Συμμαχικές Δυνάμεις και στον Ιερό Λόχο.

Το επόμενο ραντεβού του Γιώργου Λιναρδή στο νοσοκομείο είναι στις 18 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στον Όλυμπο: Η κατάθεση του επιζώντα θα «ρίξει φως» στον τραγικό χαμό των δύο γιατρών

«Κόκκινη κάρτα» στη Αττική έδειξαν οι ειδικοί: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα

Βραζιλία: Σκότωσε τη γυναίκα του για βίντεο που ανέβασε στο TikTοκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης