Πρύτανης ΑΠΘ (ΘΕΜΑ 104,6): «Οι πρυτάνεις δεν γνωρίζουν από επιχειρήσεις, ούτε αρκούν οι σεκιούριτι στα ΑΕΙ»

Πρύτανης ΑΠΘ (ΘΕΜΑ 104,6): «Οι πρυτάνεις δεν γνωρίζουν από επιχειρήσεις, ούτε αρκούν οι σεκιούριτι στα ΑΕΙ»

«Είναι ώριμη πλέον τόσο η ακαδημαϊκή  κοινότητα, όσο και η πλειονότητα των φοιτητών να προασπίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και έκφρασης» τόνισε ο Νίκος Παπαϊωάννου

apth
Όσο δεν μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα τόσο στρουθοκαμηλίζουμε, θέλουμε λύσεις στο θέμα της ασφάλειας των Πανεπιστημίων δήλωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

«Άκρατο συντηρητισμό» χαρακτήρισε τη μη λύση του προβλήματος ο πρύτανης του ΑΠΘ, πρέπει να ξεφύγουμε, τόνισε, από στείρες ιδεολογικές προκαταλήψεις γιατί η κοινωνία και η ακαδημαϊκή κοινότητα χρειάζονται λύσεις, όχι στο ζήτημα της φύλαξης, αλλά στο θέμα της ασφάλειας «κι όταν μιλάω για ασφάλεια να μη ζήσουμε φθορές ξένης περιουσίας, να μη ζήσουμε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ανθρώπινης οντότητας, να μην ξαναζήσουμε χτισίματα καθηγητών μέσα στις αίθουσες και μέσα στα αμφιθέατρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.

Ξεκαθάρισε δε, ότι οι σεκιούριτι στα πανεπιστήμια υπάρχουν για τη φύλαξη, αλλά για πράξεις καθαρού ποινικού δικαίου, δεν μπορεί νομοθετικά από μόνη της καμία σεκιούριτι να ακουμπήσει κανέναν.

Είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι από κει και πέρα τα πανεπιστήμια είναι χώρος ελληνικής επικράτειας και είναι προφανές ότι επειδή έχουν μία ιδιαιτερότητα τα πανεπιστήμια, χρειαζόμαστε ένα όργανο που να συνεπικουρεί, θα κάνει το επιχειρησιακό κομμάτι.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι πρυτάνεις έχουν σπουδάσει κάτι συγκεκριμένο, στο επιστημονικό τους αντικείμενο, δεν γνωρίζουν από επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας πως μια συντεταγμένη πολιτεία πρέπει σε όλους τους χώρους να λειτουργεί συνεργατικά.

«Άλλο συνεργασία κι άλλο να έχω εγώ την ευθύνη για ένα υπηρεσιακό σχέδιο καλό ή κακό που δεν το ξέρω, δεν το έχω σπουδάσει, δεν είναι αρμοδιότητα μου» σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Κάθε νόμος κρίνεται στην πράξη,είναι ώριμη πλέον τόσο η ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και η πλειονότητα των φοιτητών να προασπίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και έκφρασης,δεν μπορείς να με προσβάλλεις σε ατομικό επίπεδο ή να φθείρεις τη δημόσια περιουσία, εκεί θα είναι η αντίδραση, όχι στο να μαζευτούν 50- 100-1000 και να αντιδράσουν για κάτι που το θεωρούν λογικό μέσα στη φοιτητική τους ζωή, αυτό είναι υγεία, είναι ζωή, τα άλλα δεν είναι υγεία και δεν τα βλέπουμε σε κανένα διεθνές σοβαρό πανεπιστήμιο» κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Στο 24,2% η αύξηση στα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν κατά AstraZeneca: Το συμβόλαιο περιέχει δεσμευτικούς όρους - Το παρασκήνιο του «πολέμου των εμβολίων»

Τραγωδία στον Όλυμπο: «Δούλευαν και στα ρεπό τους» - Τα συγκινητικά «αντίο» στους δύο γιατρούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης