Μπακογιάννης: Ποιος και γιατί φοβάται την αλλαγή στον λόφο του Στρέφη;

Μπακογιάννης: Ποιος και γιατί φοβάται την αλλαγή στον λόφο του Στρέφη;

Στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου», απαντά ο δήμαρχος Αθηναίων με ανάρτησή του στο Facebook

lofos_strefi
«Ποιος και γιατί φοβάται την αλλαγή στο λόφο του Στρέφη; Τόσα χρόνια στην εγκατάλειψη, ο πανέμορφος αυτός λόφος, έχει αποκοπεί από τη γειτονιά και έχει παραδοθεί στη βρωμιά, στην ηχορύπανση, τα ναρκωτικά, τους έμπορους, το σκοτάδι και σε εκείνους που το θεωρούν «τσιφλίκι» τους. Ως εδώ», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αποδοθεί ξανά ο λόφος ως πραγματικός, ελεύθερος χώρος σε όλες και σε όλους. Να περπατάμε μέρα νύχτα, να παίζουν τα παιδιά, να κυκλοφορούμε ελεύθερα. Να είναι ο λόφος ανοιχτός και για τους επισκέπτες από άλλες περιοχές για το καλό και των καταστημάτων της Αθήνας. Και προχωράμε στην ανάπλασή του με ένα έργο που τίθεται σε διαβούλευση από τους ανθρώπους της γειτονιάς. Το αντεπιχείρημα κάποιων; Ότι δήθεν τον "ξεπουλάμε", επειδή πραγματοποιείται με τη δωρεά ιδιωτών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Κάτι που κάνουν εκατομμύρια εταιρείες στον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις για την προβολή της εταιρικής-κοινωνικής τους ευθύνης. Όπως δηλαδή "ξεπουλήθηκε" η πλατεία Ομόνοιας, το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, τα pocket parks και τόσα άλλα. Η Αθήνα δεν μπορεί όμως να είναι όμηρος ιδεοληψιών και σκοπιμοτήτων. Αυτοί που προσπαθούν με ψέματα να σταματήσουν την ανάπλαση, υπερασπίζονται στην πράξη την σημερινή απαξίωσή του. Να είμαστε ξεκάθαροι, ο λόφος και κάθε δημόσιος χώρος δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στους Αθηναίους. Και οι Αθηναίοι εκπροσωπούνται, ψηφίζουν, συμμετέχουν και αποφασίζουν», προσθέτει ο Κώστας Μπακογιάννης.




Ειδήσεις σήμερα:

Εποχή Μπάιντεν: Ψάχνει συμβιβασμό με το Ιράν, παγώνει την πώληση F-35 στις μοναρχίες του Κόλπου

«Πόλεμος» για τα εμβόλια: Κλιμακώνεται η διαμάχη ΕΕ - Βρετανίας για τις προμήθειες

Προφυλακίστηκε ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης