Ο λόφος Στρέφη επιστρέφει

Ο λόφος Στρέφη επιστρέφει

Ένας από τους πιο εμβληματικούς χώρους πρασίνου του κέντρου της Αθήνας «ξαναγεννιέται» και γίνεται η αγαπημένη μας βόλτα

ΠΛΑΤΕΙΑ_ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ__1_

Sponsored Content

Τώρα που η διεθνής συζήτηση για τη βιωσιμότητα των μητροπόλεων του κόσμου είναι πιο έντονη από ποτέ, τα φυσικά τους τοπία αναδεικνύονται στο πολυτιμότερο asset τους. Η ανάδειξη αυτή συνοδεύεται από την ανάγκη ανάπλασης τους αλλά και από την ακολουθία μιας ακόμα παγκόσμιας τάσης: τη δημιουργική πρόκληση που προκύπτει σε αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό επίπεδο.

Αυτό ακριβώς το ρεύμα φαίνεται να ακολουθεί ο Κώστας Μπακογιάννης στον Δήμο Αθηναίων μέσω της υλοποίησης του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» για τη δημιουργία μιας σύγχρονης και απόλυτα λειτουργικής πρωτεύουσας, με την πολύτιμη αρωγή σημαντικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στη ριζική ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη, ορόσημου της ψυχαγωγίας των Αθηναίων κατά τη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών. Τη νέα προσωπικότητα της περιοχής στηρίζει, με τον πιο δημιουργικό τρόπο, η PRODEA Investments.

ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ__1_


Καθημερινότητα με ποιότητα
Το τρέξιμο με φίλους και το παιχνίδι με την οικογένεια γίνονται πάλι αγαπημένες συνήθειες σε έναν κεντρικό σημείο της πόλης με έντονο ιστορικό αποτύπωμα. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ξανά ένα meeting point του Σαββατοκύριακου για τους κατοίκους των γύρω περιοχών και φυσικά ένα απόλυτα ασφαλές σημείο ανάπτυξης τουριστικής κίνησης. Ο καταπράσινος λόφος των Εξαρχείων αφήνει πίσω οριστικά την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια.

Κλείσιμο
Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης: «Αποτελεί σημαντικό στόχο να αναβαθμιστεί ολόκληρος ο λόφος, με την ενίσχυση και την αποκατάσταση των στοιχείων του, δηλαδή με περισσότερο πράσινο αλλά και σύγχρονο, ασφαλή εξοπλισμό. Το έργο έχει προδιαγραφές που σέβονται το περιβάλλον, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χαρακτήρα και την ιστορία της γειτονιάς και στοχεύει στην περαιτέρω διασύνδεσή της με αυτό τον σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.»

ΘΕΑΤΡΑΚΙ__1_


Έργα για το μέλλον
Το «Υιοθέτησε την πόλη σου» είναι το πρόγραμμα που έως σήμερα έχει αναβαθμίσει την Αθήνα, μια πόλη που είχε ανάγκη να επανεφεύρει τον εαυτό της γρήγορα και σε διάφορα επίπεδα. Η ολοκλήρωση της πλατείας Ομονοίας, οι παρεμβάσεις στην πλατεία Θεάτρου, στον Λυκαβηττό και αλλού ανέδειξαν την υπεραξία της πόλης μέσα σε λίγους μήνες. Ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει και ελέγχει τις παρεμβάσεις μειώνοντας παράλληλα το κόστος επενδύοντας σε συνεργασίες.

Στον λόφο του Στρέφη αξιοποιείται η συμμετοχή της PRODEA Investments. Πρόκειται για μία σημαντική δωρεά της εταιρείας, που περιλαμβάνει τις απαραίτητες μελέτες, τις οποίες συντονίζει ο Δήμος των Αθηναίων.

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η έναρξη της εκπόνησης της μελέτης. Θα ακολουθήσει η διαβούλευση της δημοτικής κοινότητας ενώ το τελικό «πράσινο φως» για την έναρξη των παρεμβάσεων θα δοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε την PRODEA Investments για τη στήριξη της προσπάθειας του Δήμου και τόνισε: «Αυτός ο λόφος, μπορεί και θα ξαναγίνει αυτό που ήταν πάντα. Μία διέξοδος από την πόλη μέσα στην πόλη. Είναι από αυτές τις παρεμβάσεις που φέρνουν στην επιφάνεια την μαγεία που προσφέρουν γωνιές της Αθήνας. Αυτό που κάνουμε με όλα τα «ξεχασμένα» σημεία της πόλης, να τα επαναφέρουμε στην καθημερινή ζωή. Και είναι πολύ αισιόδοξο ότι όλο αυτό το επιτυγχάνουμε με την συνεργασία με μια κορυφαία εταιρεία του ιδιωτικού τομέα».

ΚΟΡΥΦΗ__1_


Αθηνοκεντρική αρχιτεκτονική
Η σχέση της PRODEA Investments με την Αθήνα είναι ιδιοσυγκρασιακή αφού η εταιρεία έχει επιλέξει το ιστορικό κέντρο ως έδρα της και εφαλτήριο για τις δραστηριότητές της. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του προπολεμικού κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της συνδυάζει διακοσμητικά στοιχεία της εποχής του, διατηρητέα όψη διαθέτοντας παράλληλα όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργικότητας και αειφορίας. Ως εκ τούτου η συμμετοχή της PRODEA στο «Υιοθέτησε την πόλη σου» με την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη είναι μια προφανής επιλογή.

«Για την εταιρεία μας, η αστική ανάπλαση και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη αποτελούν μέρος του εταιρικού μας DNA. Γι αυτό και στηρίζουμε εμπράκτως την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων, ώστε να δημιουργηθεί όχι μόνο ένας υπερτοπικού χαρακτήρα σύγχρονος, ασφαλής, και προσιτός χώρος, πρασίνου και άθλησης, αλλά πραγματικά ένας πόλος έλξης και αναφοράς όπως αρμόζει στην πόλη που θέλουμε. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι με τη συμβολή μας, ένα σημαντικό έργο για την πρωτεύουσα περνά σε στάδιο υλοποίησης. Για την Prodea, δεν είναι απλώς μια δωρεά, στο πλαίσιο του προγράμματός μας Δομές Ευθύνης, αλλά μια στρατηγική σύμπραξη βιώσιμης ανάπτυξης για την Αθήνα», υπογραμμίζει ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments.

ΠΑΙΔΙΚΗ_ΧΑΡΑ__1__2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης